Importkomkommer verdringt buitenteelt komkommer in VS

Onder invloed van de toenemende populariteit van salades en snackvariëteiten vertoont de Amerikaanse vraag naar komkommers sinds de jaren zeventig een stijgende lijn. Daardoor is ook de import de afgelopen vijftig jaar blijven stijgen, ten koste van binnenlandse teelt in de volle grond (een daling van 62% sinds 2010).

Vóór 2005 was de binnenlandse komkommerteelt elk jaar groter dan de geïmporteerde hoeveelheid. Het aandeel van ingevoerd product groeide van 35% in 1990-1994 tot 80% in 2015-2020. Tegen 2020 was de import goed voor bijna 90% van de binnenlandse markt.

Meer import dan eigen teelt
Het aandeel van de import in de Amerikaanse markt voor komkommers blijft een stijgende trend vertonen vanwege de vraag naar komkommers het hele jaar door en naar variëteiten die doorgaans in kassen worden geteeld. Geïmporteerde komkommers komen gewoonlijk de Verenigde Staten binnen in de winter, de herfst en het vroege voorjaar, wanneer het binnenlandse aanbod beperkt is.

De import van komkommers, voornamelijk uit Mexico en Canada, bedroeg in 2020 in totaal bijna 998.000.000 kg, en 18% van de geïmporteerde komkommers werd bedekt geteeld.

In mindere mate heeft de toegenomen binnenlandse teelt in kassen, die nu ongeveer 11% van de in de VS geteelde komkommers bedraagt, de vraag naar in het veld geteelde komkommers in de afgelopen twee decennia doen afnemen.

Bovenstaande grafiek is gepubliceerd in de 'Vegetable and Pulses Outlook' van de Economic Research Service van april 2021 van de USDA.

Voor meer informatie:
U.S. Department of Agriculture 
+1 202 720 2791
askusda@usda.gov 
www.usda.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven