Meijer & Zoon & Zoon & Zonen voor de vitamines sinds 1919

Het zijn maar liefst vier generaties die zich onder ‘Meijer’ en later ‘Meijer & Zoon’ tentoonspreidden. Vanaf 1919 zijn ze al in de groente- & fruitspecialiteiten en ook nog bloemen vertegenwoordigd. Tegenwoordig zijn het nog moeder Annelies met twee zonen Martin en Frank, die wekelijks zijn terug te vinden op de weekmarkt in Castricum, maar ook op woensdag in Wormerveer en op zaterdag en donderdag in Zaandam. Uiteraard met een heel team om hen heen om de vele klanten te bedienen. In de maand april moesten ze even verstek laten gaan vanwege Covid-19 bij Annelies, waardoor het hele team in quarantaine moest.


Piet Meijer 2 in het midden en de eerste Piet (met pet), foto aangeleverd door familie Meijer

Lokaal nieuwsblad De Castricummer dook de historie in met de familie. Journalist Aart Tóth besprak onder andere de handel tijdens de oorlogsjaren. Deze samenvatting artikel is met hun toestemming overgenomen, klik hier voor het hele verhaal.


Een deel van het huidige team op de markt in Castricum met van links naar rechts Martin en Annelies Meijer, Peter Vanacker, Frank Meijer en Lobke Wiering.  (Foto: Aart Tóth)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven