Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TLN: Tijdelijke oplossing voor uitgegeven foutieve rijbewijzen

TLN constateerde medio mei dat de RDW de Verklaring van Nascholing (VvN), die nodig is om de code 95 te vernieuwen, op een foutieve manier verwerkt in hun systeem. Dit heeft geleid tot uitgifte van rijbewijzen waar de einddatum van de code 95 niet klopt.

TLN en CBR hebben geconstateerd dat er een fout in de software van het RDW-systeem zit. Helaas is deze fout tot op heden nog niet opgelost. Omdat er veel klachten binnenkwamen, heeft TLN samen met het CBR gezocht naar een praktische, tijdelijke oplossing.

Tijdelijke oplossing
Chauffeurs die een foutief rijbewijs hebben ontvangen, kunnen zich rechtstreeks melden via info@rdw.nl. Het is daarbij verstandig om een scan van zowel het oude als het nieuwe rijbewijs mee te sturen en in de mail duidelijk te vermelden dat de code 95 op een foutieve manier is verlengd. Er is bij de RDW een procedure opgesteld, waarbij de einddata worden gecorrigeerd in het Rijbewijsregister en de extra kosten voor het vervangen van het rijbewijs worden gecompenseerd.

De RDW zoekt momenteel naar een oplossing voor chauffeurs uit de doelgroep die nu nog niet bij de gemeente zijn geweest, om te voorkomen dat er een achteraf een herstelactie nodig is.

Bron: TLN

 

Publicatiedatum: