Noord-Brabant koppelt hightech aan voedseluitdagingen

De provincie Noord-Brabant heeft samen met REWIN West-Brabant, Brainport Development, AgriFood Capital en de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij een samenwerkingsovereenkomst getekend over innovatie in de voedselketen. Doel van de innovatieagenda is om het netwerk te versterken van innovatieve bedrijven die samen aan nieuwe innovaties voor de voedselketen werken.

Het ondertekenen van de overeenkomst is een belangrijke stap in de samenwerking tussen Brabantse partners in de voedselketen, aldus Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur. Duurzaamheid en circulariteit zijn volgens haar leidend in de samenwerking. “Door hightech innovaties slim te koppelen aan de uitdagingen in de landbouw en voedselketen kunnen we onze voedselproductie beter in balans brengen op sociaal, ecologisch én economisch niveau.”

Voedselproductie in balans
In de innovatieagenda staan de volgende 'Brabantse missies' centraal: een duurzamere productie van ons eten, versterking van natuur en landschap en de verbetering van de leefomgeving voor de Brabander. Bovendien moet het leveren van nieuwe waarden een betere beloning opleveren voor de ondernemer. 

Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling. “Innovaties zijn de sleutel om oplossingen te vinden voor deze maatschappelijke uitdagingen en een toekomstbestendige economie en landbouw te ontwikkelen richting 2030. Daar gaan we met deze Brabantse partners en de innovatieagenda een impuls aan geven door bruggen te slaan tussen Landbouw en Voedsel, Hightech en Data.”

Concrete thema’s
De Brabantse partners gaan zich richten op innovaties op het gebied van ‘smart farming plantaardig’, ‘smart farming dierlijk’, ‘eiwittransitie’, ‘tegengaan verspilling en reststroomverwaarding’ en ‘future food’. Daar moeten concreet uit te voeren programma’s en projecten voor opgezet worden die bij dragen aan een nieuwe balans. Overigens zijn naast de ondertekenaars ook andere partijen van harte welkom hun toegevoegde waarde te leveren.

Bron: Provincie Noord-Brabant


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven