Veredelingsbedrijven reageren op nieuw meeldauwfysio

Ook veredelingsbedrijf Gautier Semences, Syngenta en BASF Vegetable Seeds hebben het sla-assortiment onder de loep genomen met het oog op de bekendmaking van het nieuwe meeldauwfysio fysio Bl:37EU. Hieronder delen zij de laatste actuele informatie over hun assortiment.

Gautier Semences
Gautier Semences bood al een reeks Bremia Bl: 37EU-resistente rassen aan, net als Fusarium-resistente rassen voor Fol: 1 en/of Fol: 4.

De veredelaars spreken van een 'race tegen de klok' om rassen resistent te maken tegen de nieuwe generatie valse meeldauw. Ook is het bedrijf gestart met het ontwikkelen van diverse onderzoeksprogramma's om een selectie van rassen die resistent zijn tegen Fol:1 en/of Fol:4 nog verder te kunnen gaan ontwikkelen met oog op volgend seizoen.

De rassen die resistent zijn tegen Bremia BI:37EU en Fusiarium Fol:1 en/of Fol:4 worden gepresenteerd in twee nieuwe documenten: de brochure met de titel 'Laitue d'abri Saison 2021/2022' ('Sla uit de beschermde teelt in seizoen 2021/2022') en de folder 'Objectif Résistances pour la Laitue de plein champ' ('Resistentiedoelstellingen voor sla van de vollegrond').

Klik hier om naar de (Franstalige) brochure over 'Sla uit de beschermde teelt in seizoen 2021/2022' te gaan.

Klik hier om naar de (Franstalige) folder over de Resistentiedoelstellingen voor sla van de vollegrond te gaan.

Syngenta
Syngenta rassen blijken veelal bestand tegen de nieuwe Bremiafysio, zo deelt het veredelingsbedrijf in reactie op de officiële bekendmaking. In de ijsbergsla geldt dit zelfs voor alle commerciële rassen in de Benelux. Download bijgaand het volledige rassenoverzicht: www.syngenta.nl 

BASF Vegetable Seeds
De meeste slarassen van veredelingsbedrijf BASF Vegetable Seeds zijn ook resistent tegen de nieuwe fysio Bl:37EU. Actuele informatie over de resistentie van het Nunhems sla-assortiment is hier terug te vinden: www.nunhems.com  

Voor meer informatie: 
Gautier Semences
www.gautiersemences.com  
Pauline Fargier-Puech 
pauline.fargier-puech@gautiersemences.com 

Syngenta
www.syngenta.nl
Cees Allaart 
cees.allaart@syngenta.com

BASF Vegetable Seeds
www.nunhems.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven