Vertical Harvest start met bouw farm Westbrook in augustus '21

"Ik denk dat we 'open-sourced' moeten zijn om te slagen"

"Bij onze eerste locatie in Jackson Hole, Wyoming, hadden we niet veel ruimte en we merkten dat een vertical farm onze doelen voor voedselproductie en het creëren van banen niet zou bereiken," legt Nona Yehia uit, medeoprichter en CEO van Vertical Harvest. Nona is architect van beroep en altijd gedreven geweest door architectuur in steden. Ze zag vertical farming als een middel om de veerkracht van gemeenschappen te verbeteren.

Vertical Harvest werd opgericht in 2015 en ontwerpt en runt sociaal gedreven hydroponic farms met meerdere lagen in stedelijke centra. Met de eerste farm in Jackson Hole, Wyoming, die vijf jaar geleden werd gebouwd, werd Vertical Harvest het eerste bedrijf dat een vertical farm op het noordelijk halfrond ging runnen. De farm bestaat uit 3 verdiepingen, produceert jaarlijks 100.000 pond bladgroente en distribueert naar meer dan 80 supermarkten en restaurants in drie staten. De vertical farm werkt het hele jaar door en oogst op het hoogtepunt van de rijpheid voor een betere voedingskwaliteit en smaak.

Bouw gaat beginnen in Westbrook, Maine
Vertical Harvest heeft de bouw van de volgende farm gepland, in Westbrook, Maine. Met vier verdiepingen zal deze nieuwe farm een laag meer hebben dan de eerste farm, en zal 1 miljoen pond bladgroenten per jaar produceren. Dat zal worden geleverd aan ziekenhuizen, restaurants, markten en consumenten. De bouw zal beginnen in augustus 2021. De farm werd ontworpen door architect Harriman uit Portland en GYDE Architects, waarvan Nona een medeoprichter is. 

De nieuwe farm

Vertical Harvest ontwikkelt ook een farm in Zuid-Chicago, die gevestigd zal zijn in een betaalbaar wonen-project. Ook deze farm heeft als doel minder bedeelde bevolkingsgroepen te voorzien van betaalbaar, voedzaam eten dat dichtbij geteeld is. Deze ontwikkeling is mogelijk door een subsidie die Vertical Harvest in 2019 kreeg. Deze ontwikkelingen maken deel uit van het ambitieuze plan van het bedrijf om in de komende vijf jaar uit te breiden naar tien farms, aldus Nona.

Nona hoopt dat de vertical farmingsector zich zal blijven ontwikkelen door strategische partnerschappen, transparante processen en loyaliteit aan klanten.

"Iedereen wil weten waar hun voedsel vandaan komt, dus dit is onze kans om erover te praten. We bouwen allemaal bedrijven, maar we moeten zeker weten dat we de beloften van ons merk waarmaken. Ondernemerschap is altijd vol van valkuilen, en ik denk dat we 'open-sourced' moeten zijn om te slagen," zegt Nona.


In de Jackson farm

“De vraag naar lokaal, betaalbaar, voedzaam eten is er in alle verkoopkanalen"
Volgens Nona is het ontwikkelen van een diverse gewasmix en het bereiken van verschillende verkoopkanalen belangrijk geweest voor Vertical Harvest's succesvolle financiële en sociale model. Vertical Harvest heeft verschillende overeenkomsten met restaurants, supermarkten en voedselorganisaties. Deze kanalen hebben allemaal verschillende prijspunten, waaraan het bedrijf voldoet door de variëteit aan gewassen.

"We telen kropsla, babygroenten en microgroenten. Daardoor kunnen we onze gewasmix aanpassen aan de verscheidene verkoopkanalen en prijspunten, waardoor we kunnen werken met verschillende organisaties, een rendabel model behouden en de vooruitgang die we willen zien, mogelijk maken," zegt Nona. 

Gedreven door sociale impact
Vertical Harvest is een bedrijf dat gedreven is door impact en toegewijd aan het leveren van werkgelegenheid voor minder bedeelde bevolkingsgroepen, zoals mensen met ontwikkelingsstoornissen, ex-gedetineerden en immigranten. Vertical Harvest noemt dit haar Grow Well-model, wat volgens de website van het bedrijf "professionele ontwikkeling, persoonlijke ontdekking en impact in de gemeenschap bevordert." Dit model wordt gedemonstreerd bij de eerste farm in Jackson Hole, waar 25 van de 42 medewerkers andersvaliden zijn en een gericht medewerkersplan hebben om hun professionele ontwikkeling te bevorderen.

Voor meer informatie:
Nona Yehia, CEO en medeoprichter
Vertical Harvest
info@verticalharvestfarms.com
www.verticalharvestfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven