Deze Britse kas kan zonder fossiele brandstoffen

Aan de andere kant van het kanaal is een kas van 29 hectare volop in productie. Zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. ESB Energy was een van de partners bij de bouw van het project in East Anglia. Het resulteerde in een een verwarmingsoplossing voor een grootschalige kas die niet afhankelijk is van fossiele brandstoffen.

De oplossing werd ontworpen om de warmte-energie die verloren gaat op te vangen. "Alhoewel het gebruik van overtollige warmte uit de lucht, grond en water niet nieuw is, is het gebruik van water uit planten die afval recyclen dat wel. Deze innovatie is de start van een nieuwe ontwikkeling binnen de warmtepomptechnologie die de elektrificatie van warmte ondersteunt en koolstofarme verwarming toegankelijker maakt voor grote energieverbruikers in gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid in elke sector."

De schaal van dit project leverde een unieke ontwerpuitdaging op, terwijl de pandemie zorgde voor extra logistieke problemen, waaronder: de inkoop van warmtepompen uit Noord-Italië, het hart van de corona-uitbraak in Europa. Te midden van nationale lockdowns werd er echter goed samengewerkt, over de grenzen heen, om ervoor te zorgen dat ze in maart 2020 geleverd werden.

Tegenwoordig vangen twee warmtewisselaargebouwen 72 MW aan afvalwarmte op van de nabijgelegen waterzuiveringsinstallaties en transporteren die 4 kilometer naar de kassen. Gasgestookte warmtekrachtkoppelingseenheden leveren de elektriciteit voor de warmtepompen, terwijl ze ook de nodige CO2 leveren om de planten in de kas te voeden.

Voor meer informatie:
ESB Energy
+44 2476 851000
BusinessSolutions@esbenergy.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven