Remko Oirbans, Fresh2You:

"Aardbeienseizoen komt goed op gang"

Tholen - Het Nederlandse aardbeienseizoen is begin mei bij Fresh2You van start gegaan. "Over de kwaliteit zijn we tot nu toe heel tevreden," vertelt Remko Oirbans. "Zoals we in meerdere berichten op AGF.nl hebben kunnen lezen, waren de aardbeien dit seizoen flink vertraagd en was de vraag hoog. Het effect hebben we teruggezien in de prijzen. Gelukkig hebben we nu mooie zomerse dagen en zien we de volumes snel toenemen. Ook de prijzen zijn al vriendelijker in vergelijking met een week geleden."

Pure Passion
“Sinds twee jaar werken we samen met twee tuinders uit West-Brabant. Deze telers maken voor de teelt onder andere gebruik van belichte teelt, verwarmde kassen, tunnels en stellingen. De aardbeien worden verpakt onder het merk ‘Pure Passion’. Over enkele weken starten we met aardbeien van de vollegrond. Eigenlijk zoals dat vroeger ging, de aardbeien plantjes staan in de vollegrond en tussen de plantjes ligt stro. Hier komt het vakmanschap van de teler om de hoek kijken", aldus Remko Oirbans. "De aardbeien van de vollegrond zijn vol van smaak en naar mijn mening lekkerder dan de aardbeien van substraat.”

"We hebben drie hoofdrassen. Vanaf eind mei tot eind augustus verkopen we Sonata aardbeien. Sonata is een heel goed smakende aardbei en altijd mooi van vorm. Dit vroege ras is uitstekend geschikt voor de vroege vollegrondsteelt. In dezelfde periode, vanaf begin mei tot eind oktober, verkopen we ook aardbeien van het ras Malling centenary. Dit ras is ongeveer een week eerder op de markt dan de Elsanta. Wij zijn zelf zeer tevreden over de Malling centenary. Het zijn mooi glanzende aardbeien, met een goede maatvoering en hardheid en houdbaarheid. De smaak is vergelijkbaar met de Elsanta. Voor het najaar, zeg vanaf augustus tot eind oktober, hebben we het ras Limalexia van de vollegrond. Deze aardbei kan goed tegen de warmte en heeft een hele goede bite, smaak en vorm. Ook de Limalexia heeft een goede houdbaarheid."

Hollandse kersen
"Begin juli verwachten we te starten met de Hollandse kersen. Dit zijn kersen van de Zeeuwse klei en daardoor lekker zoet van smaak. Ook de kersen verkopen we onder het merk Pure Passion", besluit Remko.

Voor meer informatie:
Remko Oirbans
Fresh2You
Transportweg 19
2991 LV Barendrecht
+31 (0)85 485 83 23
r.oirbans@fresh2you.nl 
www.fresh2you.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven