Italië beleeft beste aardbeienseizoen ooit

“Dit is ongetwijfeld ons beste aardbeienseizoen ooit. De weersomstandigheden hebben een regelmatige teelt in de hand gewerkt, er waren geen pieken en de oogst was constant", aldus Pietro Paolo Ciardiello, directeur van Coop Sole di Parete. "De vraag is groter dan het aanbod en de Italiaanse aardbei werd niet alleen in Italië, maar ook in het buitenland meer gewaardeerd, omdat zij minder te lijden had onder de aanwezigheid van het Spaanse aardbeien."

Foto rechts: Pietro

“Over het geheel genomen is de balans van dit jaar positief en groeit Coop Sole zowel in waarde als qua hoeveelheden. Dit jaar zullen we de 8.000 ton overschrijden. Voorlopig zitten we qua hoeveelheid op hetzelfde niveau als vorig jaar, terwijl we groeien op het gebied van kwaliteit en waarde, aangezien de premiumlijnen uitstekende reacties krijgen. We hebben nog steeds voldoende hoeveelheden, maar het voorjaarsseizoen zit een beetje in het slob. We verwachten over ongeveer twee weken klaar te zijn, waarna we verder zullen gaan met minimale hoeveelheden.”

Italië wordt gezien als referentieland voor de aardbeienteelt, en over het algemeen zeggen alle handelaren in de sector op nationaal niveau zeer tevreden te zijn over het seizoen en de commerciële resultaten ervan. “Van januari tot nu hebben zich geen moeilijkheden voorgedaan en de vraag is steeds groter geweest dan het aanbod. Ook de detailhandel, zowel Italiaanse als buitenlandse, heeft een fundamentele rol gespeeld, waarbij de nadruk lag op Made in Italy. Ik denk dat de Italiaanse aardbeienteelt in de komende jaren nog meer zal kunnen groeien.”

“Het tekort aan arbeidskrachten is een probleem dat heel Europa treft, en in de komende jaren zal het moeilijk worden geschoolde arbeidskrachten te vinden. Sommige telers investeren niet meer in de tuinbouw uit vrees geen arbeidskrachten te kunnen vinden. Om een grotere stabiliteit voor de hele sector te waarborgen, hebben wij meer stabiele en gekwalificeerde arbeidskrachten nodig”, besluit Ciardiello.

Voor meer informatie:
Paolo Ciardello
Cooperativa Sole
Via della Repubblica n. 70
81030 Parete (Ce) - Italië
+39 081 5036887
info@coopsole.it
www.coopsole.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven