Dirk verzamelt 52.000 handtekeningen voor petitie 'Minder btw op groente en fruit'

Tholen - Komende dinsdag reist Marcel Huizing, algemeen directeur Dirk van den Broek, in stijl naar Den Haag voor een overhandiging van de petitie in het bijzijn van verschillende politici. Via een speciale website, die de supermarkt opzette, werden 52.000 handtekeningen verzameld. Afgelopen reisde ook ADN naar het Binnenhof met hetzelfde doel. 


De oproep van Marcel Huizing eind februari

De afgelopen jaren zijn gezonde producten veel harder in prijs gestegen dan ongezonde producten, bleek onlangs nog, wat het kiezen voor gezond er niet makkelijker op maakt, met name voor mensen met een kleine beurs. Supermarktketen Dirk schaart zich actief bij de pleitbezorgers voor btw-verlaging en startte eind februari een campagne die pleit voor een btw-verlaging van 9% naar 6%. Inmiddels zijn hiervoor ruim 52.000 handtekeningen opgehaald, die komende dinsdag 8 juni aan Judith Tielen, voorzitter van de commissie Financiën in de Tweede Kamer worden overhandigd.

De reis naar Den Haag zal 'in stijl' gebeuren, laat Dirk op voorhand weten. “Het is voor het eerst dat een supermarkt voorop gaat in de strijd voor een btw-verlaging op groente en fruit. Dirk van den Broek zoekt daarin een brede samenwerking met andere supermarkten, burgers, gezondheidsorganisaties én met de politiek. Daarom biedt Marcel Huizing de petitie graag persoonlijk aan in Den Haag om hiermee het gezamenlijke belang van gezonde voeding te onderstrepen.”


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven