Nederlandse investeerders pompen ruim 200 miljoen in tuinbouw Kazachstan

Onlangs was een delegatie van Nederlandse bedrijven uit de tuinbouwsector in Kazachstan op werkbezoek. Tijdens de week hadden investeerders de mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe investeringsprojecten en investeringsmogelijkheden in de regio. In totaal zes memorandums met een totale waarden van meer dan 200 miljoen euro zijn er getekend. 

Tijdens het evenement deelden Nederlandse bedrijven hun visie over de ontwikkeling van een moderne tuinbouwsector, de transitie richting duurzame tuinbouw en de introductie van nieuwe veredelingstechnieken op basis van geavanceerde digitale technologieën, inclusief kunstmatige intelligentie en Big Data-technologie.

De ambassadeur van de republiek van Kazachstan voor Nederland, Askar Zhumagaliyev, benadrukte het belang van een goede relatie tussen de twee landen wat de basis vormt voor vertrouwen, zowel in de politiek als in de economische samenwerking. Het hoofd van de diplomatieke missie had het ook over de rol van het nationale bedrijf Kazakh Invest bij gesprekken met buitenlandse bedrijven. Volgens hem werden er tijdens het bezoek zes memorandums getekend met een totale waarde van meer dan € 200 miljoen.

Daarnaast werden er met de hulp van Kazakh Invest bijeenkomsten georganiseerd met de verantwoordelijken van het ministerie van Handel en Infrastructuur van de republiek Kazachstan, Baiterek National Managing Holding JSC, het Sovereign Wealth Fund "Samruk-Kazyna" JSC en het Astana International Financial Centre.

Tijdens een werkbezoek aan de regio West-Kazachstan werd de basis gelegd voor een nieuw project waarbij een kassencomplex wordt gebouwd in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Van der Hoeven. Dit bezoek werd georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken van Kazachstan, de ambassade van de Republiek Kazachstand in Nederland en door Kazakh Invest.

Voor meer informatie:
Kazakh Invest
www.invest.gov.kz  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven