Manon Krijnen, Miss Berry

"Afgelopen jaar hebben we 2.400 ton aan klasse III zachtfruit afgezet"

Tholen – In 2017 kreeg Manon Krijnen van een teler het verzoek om een afzetkanaal te vinden voor zijn klasse III fruit. "Deze teler gooide het klasse III fruit weg, wat natuurlijk enorm zonde is en zodoende ging ik op zoek en vond een klant voor het fruit", zegt Manon. In dat jaar leverde ze 50 ton overrijpe frambozen, aardbeien en bramen aan een fabrikant in Duitsland. Miss Berry was geboren.

Het afgelopen jaar heeft Miss Berry 2.400 ton aan klasse III zachtfruit verkocht aan de voedselverwerkende industrie die het verwerkt tot puree en concentraat. Het bedrijf is flink gegroeid, Miss Berry heeft contact met ruim 60 telers en handelaren in binnen- en buitenland.

Lean and mean
Alhoewel er inmiddels een behoorlijke hoeveelheid aan klasse III zachtfruit wordt afgezet door Miss Berry, is het bedrijf nog een eenmanszaak. Manon: “Ik probeer ‘lean and mean’ te blijven door de operationele kosten zo laag mogelijk te houden en niemand op kosten te jagen. Ik houd geen voorraad en alles wordt direct afgeleverd. Verser kan de klant het eigenlijk niet krijgen en korter kunnen de lijntjes niet zijn. Er is één contactpersoon voor de telers en één contactpersoon voor de klanten. Dat maakt het administratief ook heel overzichtelijk.”

Toekomst
“Rond oktober/november loopt het seizoen in Nederland, België en Duitsland op zijn eind en neemt de werkdruk wat af. In de winter is ruimte om te evalueren en de puntjes op de 'i' te zetten voor het volgende seizoen. Uitdagingen zijn er zat: “De voedselverwerkende industrie koopt ook producten in uit o.a. Spanje, Servië en Polen. Die landen profiteren van lagere operationele kosten, wat effect heeft op de prijsvorming van het regionale product hier. Toch geloof ik dat we door boerenslimheid, het kort houden van lijntjes en het optuigen van een transparante operatie, waarbij ruimte is voor dialoog, het goed mogelijk is om te concurreren”, besluit Manon.

Voor meer informatie:
Manon Krijnen
Miss Berry
+31(0) 683 774 729
manon@miss-berry.nl 
www.miss-berry.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven