ADN spreekt met alle fracties over betaalbaarheid AGF

Als afsluiting van de actiemaand die in het teken stond van gezonde voeding voor iedereen, heeft ADN op 31 mei de woordvoerders van alle fracties in de Tweede Kamer een lekker, kleurrijk en vooral gezond verspakket aangeboden.


Mark Rutte krijgt een kistje aangeboden van Marco Maasse

"De afgelopen coronaperiode heeft de bewustwording versterkt om te bewegen naar een gezondere levensstijl. Nu is dan ook het moment om hierop door te pakken en werk te maken van gezonde voeding. Gezonde voeding zou voor iedereen beschikbaar en betaalbaar moeten zijn. Op dit moment worden er in veel gevallen, om financiële redenen, ongezonde keuzes gemaakt door de consument. De groente- en fruitspeciaalzaken willen de rol van ambassadeurs voor gezonde voeding vervullen en daarbij een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving. Groenten en fruit moeten dan in het kader van gezondheid wel beter betaalbaar worden."


en ook Atje Kuiken van PvdA

AGF-consumptie verhogen met btw-verlaging
Om deze ambassadeursrol te vervullen en groenten en fruit toegankelijker te maken heeft ADN gepleit voor een gezond btw-tarief. Verlaging van de btw op groenten en fruit geeft niet alleen een gezond signaal af richting de consument, maar biedt ook de mogelijkheid aan een bredere groep consumenten om gezondere keuzes te maken.


en Lisa Westerveld van Groen Links

Directeur Marco Maasse heeft volgens ADN 'goede gesprekken' gevoerd met Attje Kuiken (PvdA), Lisa Westerveld, (GroenLinks), Laurens Dassen (Volt), Dion Graus (PVV) en niet in het minst premier Mark Rutte (VVD). Allen ontvingen een heerlijk AGF-pakket, met een dringende vraag om gezondheid en preventie hoog op de kalender van het regeerakkoord te zetten en daarbij de consumptie van AGF middels een btw-verlaging te stimuleren.

Ook demissionair minister Wopke Hoekstra (CDA) nam later in een langduriger persoonlijk overleg (over corona en fiscaliteit) een gezond verspakket in ontvangst. Allen onderschrijven het belang van gezonde voeding, waar groenten en fruit een wezenlijk deel vanuit maken. Naast de partijen in de Kamer is ook Mariëtte Hamer (voorzitter SER en formateur van het nieuwe regeerakkoord en regering) dit gezonde AGF-pakket aangeboden met dezelfde boodschap.


en Laurens Dassen van Volt

Met een aantal partijen zullen overigens ook vervolgstappen worden gezet om te komen tot werkbezoeken en nader contact met de branche", aldus ADN


De kleurrijke AGF-pakketten

ADN hoopt hiermee te hebben bijgedragen aan nadere bewustwording bij alle politieke partijen van het belang van gezonde en voor iedereen betaalbare voeding. "We hopen dat de resultaten zichtbaar zullen worden in het nieuwe regeerakkoord."

Foto's ADN

AGF Detailhandel Nederland (ADN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
+31 (0)318 440 222 (keuze 4)
info@agfdetailhandel.nl  
www.agfdetailhandel.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven