Eerste kas van teler met lease-plannen krijgt stilaan vorm in Mexico

Rising Farms heeft recent 63,5 hectare grond gekocht en daarmee ook de rechten op het oppompen van grondwater verkregen. Met het onderbrengen van het onroerend goed in één bedrijf en de teelt in een ander, hoopt de Mexicaanse onderneming zijn glastuinbouwactiviteiten snel te kunnen uitbreiden.

Dit jaar wordt gestart met fase 1: de bouw van een hightech kas van 15 hectare, een pakstation en een nieuw hoofdkantoor.

"Rising Park zal volop profiteren van zijn gunstige ligging in het Mexicaanse El Bajío, een van de beste teeltgebieden in Latijns-Amerika, en zo een aanzet geven tot de exponentiële groei van ons bedrijf", zegt Pablo Ricaud, directeur van Rising Farms. "Niet alleen de technologie is belangrijk voor de duurzaamheid en de efficiëntie van onze activiteiten, ook de geografische ligging doet een aardige duit in het zakje en zal garant staan voor de rentabiliteit ervan. De unieke weersomstandigheden in de delta van El Bajío stellen ons in staat gewassen van de hoogste kwaliteit te telen terwijl we daarvoor tot tien keer minder fossiele brandstoffen per vierkante meter moeten verbranden dan heel wat teeltbedrijven in Noord-Amerika en Europa. En dat alles binnen enkele uren afstand van de Noord-Amerikaanse markt."

Volgens Pablo is dit de eerste van vele Rising Parks die zullen verrijzen voor de teelt van verschillende gewassen voor meerdere markten. "En het is ook nog maar het begin van onze missie om op een schaalbare en winstgevende manier vorm te geven aan de toekomst van een duurzame voedselvoorziening."

Lees hier meer over de plannen van Rising Farms.

Voor meer informatie:
Rising Farms
LinkedIn
www.risingfarms.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven