Marcel Biemans, Coöperatie Hoogstraten

“Aardbeienprijzen tot nu toe op mooi niveau"

Tholen – “Het aardbeienseizoen loopt tot nu toe erg goed door. De binnenlandse vraag die we gemist hebben vanwege het minder mooie weer van de afgelopen weken, hebben we goed op kunnen vullen met export. In de landen om ons heen waren door het koudere weer de teelten vertraagd, waardoor er veel vraag was naar aardbeien. Door de goede vraag vanuit het buitenland lagen de aardbeienprijzen op een mooi niveau”, vertelt Marcel Biemans van Coöperatie Hoogstraten.

Inmiddels is ook in België en Nederland het zomerweer aangebroken en is de binnenlandse vraag naar aardbeien aangetrokken. “Afgelopen weekend nam de vraag flink toe en in combinatie met een actie bij een grote retailer, waren er niet genoeg aardbeien beschikbaar”, aldus Marcel. “Echter door het mooie weer is de aardbeienproductie toe aan het nemen en worden er snel grotere volumes verwacht.”

“De aardbeienprijzen lagen rond het weekend nog op een hoog niveau, omdat de vraag groter was dan het aanbod, maar nu het aanbod op de klok toeneemt, zien we dat de prijzen normaliseren”, zegt Marcel. Vanwege de koude nachten is de kwaliteit van de aardbeien dit jaar erg goed. “We hebben weinig tot geen kwaliteitsproblemen. De plant kan in de nacht goed tot rust komen en zijn vruchten laten uitharden. Dat zorgt voor hele lekkere en mooie aardbeien.”

Door het koele weer in het voorjaar zijn de vollegrondsaardbeien wat vertraagd. “De tunnelteelt had vorige week al volop in productie moeten zijn, maar die komt deze week pas goed door. Al jaren zien we het aanbod vollegrond afnemen, omdat veel telers door onder andere klimatologische en arbeidstechnische omstandigheden overschakelen op stellingteelt. Echter blijft wel een kleinere gespecialiseerde groep telers over, die zorgen voor een mooi blok vollegrondsaardbeien. Naast het mooie product van de stellingteelt, hebben we de komende periode dus gelukkig ook nog een mooi aanbod voor de liefhebbers van vollegrondsaardbeien”, besluit Marcel.

Voor meer informatie:
Marcel Biemans
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
+32(0) 3 3400233
marcel.biemans@hoogstraten.eu   
www.hoogstraten.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven