Luchtondersteunde gewasbescherming in de bessenteelt

Veel bessentelers gebruiken luchtondersteunde gewasbescherming van hun vollegrondsteelten. Omdat veel telers steeds vaker bessen telen in tunnels en kassen, zijn ze ook op zoek naar luchtondersteunde gewasbescherming in de kas. Micothon ontwikkelde daarvoor op verzoek een speciale installatie. Theo Straathof legt uit.

"We zijn begonnen met een oplossing op basis van de bestaande Micothon spuitinstallatie. De uitdaging was om voor dit 2 meter hoge gewas een nieuw ontworpen spuitboom te ontwikkelen met speciale spuitkoppen met uniforme luchtstroom. Na de gebruikelijke periode van testen en verbeteren is ons team erin geslaagd om een ​​zeer sterke luchtopbrengst te krijgen met een hoge en gelijkmatige luchtstroom over de gehele spuithoogte."

De telers die met de Micothon Berry werken zijn enthousiast over het goede spuitresultaat, aldus Theo. "Een teler reageerde dezelfde dag na implementatie van de machine en complimenteerde ons met het resultaat. 'Dit is de enige manier om veel beter en veel minder te spuiten Ik ben er trots op nog beter in staat te zijn om het best mogelijke eindproduct te produceren: een schoon bakje bessen in de winkel. Dat is tenslotte waar de consument naar op zoek is', zo vertelde hij."

De machine wordt gebruikt voor vele soorten bessen: rode bes, blauwe bessen, bramen en frambozen. Ze kunnen zowel in substraat als in de grond worden gekweekt.

Ook geschikt voor buisrail
Een teler had een speciaal verzoek om de machine geschikt te maken voor gebruik op een buisrailsysteem. Daarom heeft Micothon een extra optie voor hem gemaakt: zijn Micothon Berry kan zowel op buisrails als op de grond rijden. De spuit heeft een dubbele set wielen: stalen wielen waarmee hij op een buisrailsysteem kan rijden en rubberen wielen zodat de machine ook in een kas op de grond kan rijden. De teler berekende een ROI van 2 jaar omdat de gewasproductie hoger is door veel minder spuitresultaten en veel minder groeivertraging. Voor meer informatie:
Micothon
www.micothon.com 
info@micothon.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven