Vierde video van ‘Valstar: the Sustainable Series’

Groente duurzaam verpakken, hoe zit dat nou?

Het is misschien wel één van de meest besproken onderwerpen de afgelopen jaren: de discussie rondom duurzame verpakkingen. Een verpakking moet functioneel én duurzaam zijn. Maar, hoe? Daarover ging onze Packaging Manager, Martin van Rest in gesprek met Ruud Hoosemans, Programma Manager Duurzaamheid bij het GroentenFruit Huis. Het gesprek zie je in de laatste video van de Valstar: Sustainable Series.


Martin van Rest in gesprek met Ruud Hoosemans

Verpakkingen gaan voedselverspilling tegen en ze vergroten de voedselveiligheid van producten. Bovendien kun je via de verpakking informatie over het product communiceren en geeft het de mogelijkheid om je als merk te onderscheiden. Elk verpakkingsmateriaal heeft zijn voor- en nadelen. Maar wat is nu toch de meest duurzame keuze? Je hoort het in de laatste video van de Sustainable Series.

Duurzaam verpakken bij Valstar
"Tijdens de hele reis in de keten, van de kas tot aan de klant, willen we dat onze producten kwalitatief goed blijven. We kiezen daarom voor een verpakking die het product verrijkt, want weggooien is zonde! Maar ook de keuze van het materiaal is belangrijk, dus maken we bij voorkeur gebruik van milieuvriendelijke, gerecyclede materialen en laten we overbodig verpakkingsmateriaal weg."

"Om grote stappen te kunnen maken, hebben we binnen Best Fresh een Duurzaam Verpakken team samengesteld. Dit team geeft ons advies over duurzame materialen, recyclingprocessen en verbeterpunten voor onze primaire en secundaire verpakkingen. De focus hierbij ligt op de circulariteit én een zo laag mogelijk milieu-impact."

The Sustainable Series op Spotify
Nog even geduld, maar binnenkort kun je het hele gesprek tussen Martin en Ruud horen op Spotify. De eerste aflevering met Emma & Toine over voedselverspilling en het gesprek tussen Norman en René over duurzame teelt zijn al te beluisteren.

Voor meer informatie:
Ildi van Wingerden
Valstar
ABC Westland 110
2685 DB Poeldijk, Nederland
i.vanwingerden@valstar.nl
www.valstar.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven