Column Frits van der Meulen (KCB):

"Seizoen ijsbergsla vertraagd door koud voorjaar"

'Het voorjaar wil nog niet erg vlotten en op een enkele mooie dag na is het zeker nog geen zomer,' schrijft Frits van der Meulen in zijn KCB column. In het handelskanaal is het wat betreft de Nederlandse glasproducten op het gebied van kwaliteit wel zonnig. De kwaliteit van tomaten, paprika, komkommers en aubergines is ronduit uitstekend. De huidige temperaturen dragen hieraan bij. Hele hete dagen geven de kwaliteit meestal een duw de verkeerde kant op.

Seizoen ijsbergsla vertraagd
In de vollegrond is het nu nog wachten op de ijsbergsla. Dit seizoen staat ook op het punt om te beginnen, al is het wat vertraagd door het koude voorjaar.

Glasheldere aanduidingen voorkomen afkeuringen
Als we naar de afkeuringen kijken in de glasproducten, dan zijn deze op één hand te tellen en dat is een goed teken. De meeste afkeuringen staan genoteerd op het gebied van de aanduidingen. Aanduidingen vormen de basis voor een kwaliteitskeuring. Naast de klasse en de NAW-gegevens is zeker ook het land van oorsprong van groot belang. In sommige gevallen zien we dat dit niet helemaal goed is geregeld en de gewenste volledige duidelijkheid ontbreekt. De handel en zeker ook de consument heeft er recht op om te weten waar het product dat wordt gekocht vandaan komt. Als dit niet glashelder is, wordt er in de meeste gevallen afgekeurd en is een correctie van de gegevens nodig. Vooral in periodes van omschakeling van landen van oorsprong (bijvoorbeeld Spanje-Nederland) dient elke zweem van twijfel vermeden te worden en is het KCB hierop extra alert.

Bron: KCB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven