Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met mkb-deal ‘Verkenning Reststromenhub Dutch Fresh Port’ voedselverspilling te lijf

Zuid-Holland heeft een drietal regionale mkb-deals ondertekend met 11 gemeenten en 11 ondernemers ter versterking van het brede mkb. In totaal is voor deze subsidieregeling €1.000.000,- beschikbaar.

Welke 3 mkb-deals zijn nu ingediend?
In samenspraak met in totaal 11 gemeenten en 11 ondernemers-verenigingen zijn op 26 mei de volgende 3 deals ingediend:

  • Mkb-deal “Boost Your Business Online” heeft als doel om mkb-ers te inspireren en te activeren om aan de slag te gaan met de kansen van digitalisering in hun bedrijf. Dit is een samenwerking met gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag & Braassem en ondernemersverenigingen VOA, VON, OVKB, EDBA en VNO-NCW West.
  • Mkb-deal ‘Verkenning Reststromenhub Dutch Fresh Port’ heeft als doel samen met mkb-ers vorm te geven aan minder afvalverspilling uit de AGF-sector. Dit is een samenwerking met gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam en ondernemersvereniging VBO Fresh Port.
  • Mkb-deal ‘Ondernemend Midden-Holland’ waarbij de focus ligt op concrete activiteiten voor de maakindustrie, logistiek en transport. Dit is een samenwerking met de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas en ondernemersverenigingen OPBR, FOZ, Gouda Onderneemt!, OK Krimpenerwaard en OPW.

Middels de Mkb-deal ‘Verkenning Reststromenhub Dutch Fresh Port 'gaan verschillende partijen voedselverspilling in de land- en tuinbouw, maar vooral ook in de keten daarna, te lijf. Het AD sprak met een aantal van hen en vroeg naar de ambities.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Publicatiedatum: