Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eén van de “100 Beste Ideeën van het Jaar”

Kluitsla Sun&Vegs van Spaanse Agromediterránea valt in de prijzen

Agromediterránea, een Spaans teelt- en afzetbedrijf van verse groenten, is bekroond voor zijn onderzoek naar de teelt van kluitsla met de prijs van een van de "100 Beste Ideeën van het Jaar" in de categorie Duurzaamheid. De erkenning werd aan het bedrijf van de Foodiverse-groep toegekend door het Spaanse zakentijdschrift Actualidad Económica in de 43e editie van deze awards.

“Wij zijn telers van de 21ste-eeuwse en dat betekent dat duurzaamheid en innovatie een vast onderdeel zijn van onze manier van werken. We zijn dan ook erg trots dat de toewijding en de inzet van heel ons team worden erkend met een prestigieuze prijs als deze. Maar de erkenning gaat verder dan deze prijs alleen: we merken elke dag dat ook onze klanten ons werk erg waarderen”, sprak Jesús Gómez, algemeen directeur van Agromediterránea, bij het in ontvangst nemen van de prijs.

De '100 Beste Ideeën van het Jaar' belonen de beste innoverende initiatieven en producten van Spaanse bedrijven in verschillende categorieën, zoals onder meer Digitale Transformatie, Gezondheid, Connectiviteit, Milieu, Industry 4.0, Kmo's en Startups, Transport en Mobiliteit. Het zakentijdschrift heeft de waarde van het project van Agromediterránea erkend binnen de categorie Duurzaamheid.

Het project rond kluitsla wordt ontwikkeld in het Centrum voor Agronomische Innovatie van het bedrijf en heeft tot doel ervoor te zorgen dat de sla frisser en tegelijkertijd schoon bij de consument terechtkomt. Dat kan door het product aan te bieden met behoud van de wortels. De sla wordt geteeld op verticale hydrocultuur waarbij geen gewasbeschermingsmiddelen aan te pas komen.

Het bekroonde project richt zich in een eerste fase op de teelt van eikenbladsla (Cichorium intybus var. foliosum), maar het doel is om ook andere slavariëteiten en later ook andere groenten te integreren.

Duurzaamheid is een van de strategische pijlers van Agromediterránea en dat komt duidelijk tot uiting in de kluitsla die het bedrijf op de markt zal brengen onder het merk Sun&Vegs.

Voor meer informatie:
Agromediterránea
Carretera Pozo Aledo, Km.3
30739 Dolores de Pacheco (Murcia), Spanje
+34 968 173 001
info@agromediterranea.es
www.agromediterranea.com

Publicatiedatum: