Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
zondag 11 juli, Horst

Kids leren over zachtfruit met Fruity Obstacle Run

Op zondag 11 juli 2021 vindt de allereerste editie van de Fruity Obstacle Run plaats. Vera’s Vettige Vijf bracht Berry Briljant op het idee om een sportieve en leerzame hindernissenrace te organiseren. Met het Aardbeienland als thuisbasis van Berry Briljant is dit de perfecte locatie om te starten. En laat nu net de buren van Aardbeienland, De Wevert Fit&Fun, een compleet obstacle parcours in de tuin hebben liggen. Dus toen Joep Gubbels van De Wevert, hoorde van deze plannen, was hij direct enthousiast. "Wij hebben sinds 2019 een gloednieuw obstacle parcours met 26 hindernissen aangelegd op ons terrein en speelden met hetzelfde idee om deze zomer een kidsrun te organiseren."

Gezamenlijk willen partijen een positieve bijdrage aan de regio leveren en bijdragen aan de doelstelling van ‘gezondste regio 2025'.

Kinderen leren tijdens de Fruity Obstacle Run op een speelse en educatieve manier de zachtfruitsector kennen en leren van alles over gezonde(re) voeding. Daarnaast worden zij gestimuleerd op een avontuurlijke en originele manier in beweging te komen. "De deelnemers moeten lastige hindernissen bedwingen, maken kennis met de zachtfruitsector en zijn ook nog eens sportief bezig", vertelt Evi Timmermans, eventmanager van de stichting Berry Briljant.

Een event voor iedereen
De Fruity Obstacle Run van 3,5 km is bedoeld voor alle kinderen van 6 t/m 12 jaar in de regio. We werken nauw samen met Sport aan de Maas en IKS.  Renee Wijnhoven van Sportcentrum Joutou; ‘’Met deze samenwerkingen willen we zoveel mogelijk basisschoolleerlingen en mensen met een beperking in de gemeente Horst aan de Maas bereiken.’’ Samen zorgen we ervoor dat de X-sporters wat eXtra begeleiding en eXtra ondersteuning krijgen. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen manier deelnemen aan het evenement.

Waar vindt de Fruity Obstacle Run plaats?
De Fruity Obstacle Run start bij Aardbeienland. Na een stevige warming-up gaan ze in groepjes via de Molenbeek naar verschillende educatieve obstakels. We testen de kennis over fruit, spelen spellen, puzzels, proeven verschillende soorten fruit en maken zelf smoothies met de smoothie fiets van Kerngezond. Deze vitamientjes zullen onze Fruity Toppers zeker nodig hebben voor de rest van de run.

Na een tocht van ongeveer 3,5 km. Kom je bij de Wevert Fit & Fun, hier staat een grote obstacle baan. Hier kun je laten zien dat je de obstakels kunt trotseren!

Vrijdag 28 mei start de kaartverkoop. De Fruity Obstacle Run is een samenwerking tussen de De Wevert Fit & Fun, Het Aardbeienland, Sportcentrum Joutou & Berry Briljant.

foto's: De Wevert Fit & Fun 

Publicatiedatum: