Introductie klein model DryGair luchtontvochtiger

Royal Brinkman introduceert de DryGair DGX, het nieuwste model in de serie van DryGair luchtontvochtigers. Dit kleinere model is speciaal ontwikkeld voor indoorteelten, kleine kasafdelingen o.a. bij zaadbedrijven, vertical farming en droogcellen. Met de introductie van de DGX zorgt DryGair in steeds meer teelten voor een stuurbaar kasklimaat en daarmee voor kwaliteitsverbetering van het gewas.

Een te hoge luchtvochtigheid tijdens de teelt veroorzaakt ziekten en plagen en zorgt ervoor dat het gewas minder presteert. DryGair units verlagen de luchtvochtigheid tijdens de teelt, zorgen voor luchtcirculatie in de ruimte en creëren de beste teeltomstandigheden voor elk gewas. DryGair units realiseren niet alleen een gelijkmatig klimaat, maar ook een actief klimaat voor het gewas, wat leidt tot minder ziektes zoals Botrytis en meeldauw. Voedingselementen worden goed door de plant getransporteerd en minder gewasbeschermingsmiddelen zijn nodig tijdens de teelt.

De DryGair DGX is gebaseerd op de dezelfde unieke eigenschappen van zijn grote broer de DG12. DryGair units behandelen de kaslucht tijdens de teelt, zonder dat daarbij buitenlucht nodig is. Alle energie blijft in de kas of teeltcel; er is geen warmteverlies. Deze efficiënte manier van luchtontvochtiging zorgt voor een energiebesparing op het gasverbruik en draagt hierdoor bij aan een duurzame tuinbouw. Het gecondenseerde water dat vrij komt, wordt opgevangen en kan worden hergebruikt in de teelt; het is schoon en vrij van ziektes.

De unit onderscheidt zich door de kleinere afmeting van de installatie: 130 x 110 x 160 cm, weegt slechts 375 kg, heeft de grootste efficiency (l/uur/KWh) in een range van 13-35°C en kan zowel staand als hangend worden geïnstalleerd. De installatie kent een hoge efficiëntie in het verlagen van de relatieve luchtvochtigheid in twee werkgebieden te weten 80% RV bij 18°C en 60% RV bij 26°C. Aan beide zijden is de unit voorzien van panelen waarmee de kaslucht wordt gecondenseerd, tot totaal 16 liter per uur. Ook deze DryGair DGX is voorzien van het gepatenteerde luchtcirculatiesysteem, waardoor deze unit zeer geschikt is voor de teelt van bijvoorbeeld medicinale cannabis. De unit is voorzien van de nieuwste technieken inclusief een afstandsbesturing. Dit maakt het mogelijk om ook op afstand de teeltomstandigheden van uw gewas te kunnen optimaliseren.

Ook op het DryGair DGX model is de subsidieregeling van toepassing. Met de E(H)G subsidieregeling ontvangen telers tot 25% subsidie van de overheid op de aanschaf en installatie van DryGair units tot 1 december 2021.

Klik hier voor meer informatie over DryGair.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Woutersweg 10
2691 PR 'S-Gravenzande
+31 (174) 44 61 00
info@brinkman.nl
www.brinkman.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven