Spaanse teelt, in Segovia

muMU, het nieuwe zomerse bessenmerk

Vanaf juni tot in november zullen de schappen van de belangrijkste supermarktketens gevuld zijn met aardbeien, frambozen, bramen en rode bessen van het nieuwe merk muMU van El Pinar, dat sinds het eind van de jaren negentig dit marktsegment van zachtfruit heeft ontwikkeld en in de zomer pionier is op het gebied van de bessenteelt op de plantages in Segovia in Spanje.

El Pinar is begonnen als fruitteler, met de kennis die het heeft opgedaan als plantenkweker en met de aanpassing van de velden van Segovia aan de teelttechnieken van Midden-Europa en Zuid-Frankrijk.

Momenteel loopt de zomerteelt van juni tot november en bevindt deze zich in Segovia, 100% hydrocultuur, met de beste variëteitenselectie en de rest van het jaar aangevuld met fruit van hun eigen bedrijven in Portugal (Alentejo). Jimmy Esteban, commercieel manager: "We selecteren de beste variëteiten, de rassen die zich aanpassen aan ons klimaat en onze grond en we passen de meest innovatieve teelttechnieken toe."

Naast de traditionele kanalen (groothandelaren en supermarkten) zal de afzet van muMU-fruit ook online plaatsvinden via de website mumuberries.com.

Duurzame teelt
Onder het merk muMU vinden we fruit dat volgens duurzame methoden wordt geteeld, met respect voor het milieu, waarbij biologische gewasbeschermingstechnieken worden toegepast en het gebruik van gewasverbeteringsmiddelen tot een minimum wordt beperkt. "We hebben een duidelijk engagement om het milieu en onze omgeving te respecteren en ook omdat klanten erom vragen." 

Alle fruitteelt is gecertificeerd onder GlobalGAP en GRASP, evenals IFS in opslag.

Samen met het merk muMU, waaronder het bedrijf 70% van zijn zomerbessenteelt op de markt zal brengen, zet El Pinar zijn inspanningen voort met zijn lijn voor bio-fruit onder het merk Be Organic (30% van zijn aardbeien-, frambozen-, bramen- en blauwe bessenteelt).

Over El Pinar
El Pinar is een familiebedrijf dat zich al meer dan 40 jaar toelegt op de teelt van planten en fruit in de zachtfruitsector, met plantages in Spanje, Portugal en Roemenië. Ze beschikken over een wereldwijd distributienetwerk voor planten en leveren uitzonderlijk fruit aan klanten in heel Europa.

El Pinar is niet alleen een vermeerderaar van planten, maar in de zomer ook de belangrijkste Spaanse bessenteler, met een teelt die begint in mei en duurt tot november, met zijn belangrijkste klanten in de retail en groothandelsmarkten.

Voor meer informatie:
El Pinar
+34 921 155 887
info@viveroelpinar.com
www.elpinar.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven