Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Whitepaper BASF

Op weg naar smart, geautomatiseerd en consumentgericht komkommers telen

De tuinbouwsector heeft de laatste decennia grote veranderingen doorgemaakt. Sinds de eenvoudige A-framekassen in de jaren vijftig hebben we succesvolle, praktische innovaties verwelkomd, zoals het buisrailsysteem, WKK’s, substraten, assimilatiebelichting en biologische plaagbestrijding. We hebben gewerkt aan de ontwikkeling van een efficiëntere en duurzamere komkommerproductie met een hogere opbrengst.

Hoe zal onze toekomst er de komende tien, twintig en dertig jaar uitzien?

BASF heeft samen met Certhon, Koppert Biological Systems en Crux Agribotics hierover nagedacht en vastgelegd hoe komkommers in onze nabije en verre toekomst kunnen worden geteeld en geconsumeerd. We zijn ervan overtuigd dat de tuinbouwsector met zijn ondernemersmentaliteit zal ontwikkelen naar een meer verbonden, data gedreven, geautomatiseerde en duurzame groenteteelt met een sterkere consumentgerichtheid.

Whitepaper #4 uit de BASF serie hogedraad whitepapers The Only Way is Up heeft als titel ‘Op weg naar smart, geautomatiseerd en consumentgericht komkommers telen’. In deze whitepaper wordt een beeld geschetst van de komkommerkas van de toekomst. De nadruk ligt op teelt-gerelateerde onderwerpen zoals arbeid, gewasbescherming en duurzaamheid, en er wordt ingegaan op de veranderingen in de aanloop naar 2030 en 2050. Daarnaast wordt de consumentenzijde belicht waarbij wordt aangetoond hoe recente consumententrends leiden tot meer diversiteit in komkommers en hoe deze trends van invloed zijn op de teelt in hightech kassen.

Download hier de whitepaper.

Publicatiedatum: