"Automatisering is nodig om kosten te verlagen en efficiëntie te verhogen"

"Er is nog veel te winnen als het aankomt op veiligheid en beschikbaarheid van arbeidskrachten en de traditionele teeltsector kan ons daar niet mee helpen," zegt prof. dr. Giuseppe Pasciuti, marketing strategist en bestuurslid van ONO Exponential Farming. Daarom is automatisering de sleutel tot de groei van de sector.

"We zijn ervan overtuigd dat automatisering een beslissende rol kan spelen in het leveren van versproducten voor verschillend gebruik en het toegankelijk maken ervan voor velen," zegt Giuseppe. "Automatisering kan het antwoord zijn op de beperkte beschikbaarheid van arbeidskrachten in de tuinbouwsector. En zoals we hebben gezien tijdens de pandemie kan het ook de toegang van pathogenen en virussen tot de voedselproductie beperken. We zijn ervan overtuigd dat automatisering de sleutel is voor het nieuwe tijdperk van indoor farming."

Volledige automatisering
ONO/EF Farms stelt telers in staat om alle teeltactiviteiten op afstand te beheren. Door middel van automatisering worden er continu de juiste teeltomstandigheden gecreëerd voor de planten en de juiste combinatie van voedingsstoffen toegediend aan elk gewastype, in elke groeifase. Giuseppe zegt dat ze met automatisering de kapitaaluitgaven en operationele kosten enorm kunnen verlagen.

Voor het idee van vertical farming van ONO zijn geen enorme teeltbedrijven nodig om de investering rendabel te maken. Giuseppe zegt dat "het bedrijf niet de intentie heeft om het grootste teeltbedrijf ter wereld te bouwen, maar een netwerk van verbonden teeltbedrijven die zich dicht bij de consument bevinden. In deze sector is samenwerking van cruciaal belang."

Volgens Giuseppe heeft de vertical farmingsector winstgevendheid nodig in combinatie met duurzaamheid. "Daarom hebben we ONO Exponential Farming ontwikkeld. Dat is ons geavanceerde technologische platform, dat compleet door robots wordt beheerd, ondersteund wordt door AI en onze algoritmes," zegt hij.

ONO / EF biedt een volledige productie-infrastructuur, vanaf het zaaien tot aan het verpakte eindproduct. "We herdefiniëren het teeltconcept door onze algoritmes en AI doorlopend bij te werken en te verbeteren. Op deze manier kunnen we de teeltactiviteiten effectiever en efficiënter laten verlopen."

Ervaring
ONO/EF is al 20 jaar lang technologisch leverancier in de industriële automatisering. De vertical farmingsector staat bekend om de snelle ontwikkeling op het gebied van technieken en automatisering.

"We zien dat er geautomatiseerde elementen worden geïntroduceerd die wij al als verouderd beschouwen. Functionele automatisering is gekoppeld aan complete processen, zodat mensen zich kunnen concentreren op andere waardevolle activiteiten, zoals het bestuderen van plantfysiologie en het identificeren van oorzaak en gevolg in groeiprocessen," besluit Giuseppe.

Voor meer informatie:
Giuseppe Pasciuti, Marketing Strategist and Board Member 
ONO Exponential Farming
giuseppe.pasciuti@onoef.com 
onoexponentialfarming.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven