Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kansen voor Nederlanders in groeiende Colombiaanse medicinale cannabissector

Elf Nederlandse toeleveranciers brachten van 18 t/m 20 mei een digitaal bezoek aan Colombia. Via een divers programma oriënteerden zij zich op de mogelijkheden en legden contact met de belangrijkste spelers in de snelgroeiende cannabissector in Colombia. NLinBusiness doet verslag.

Bekende Nederlandse bedrijven zoals Hoogendoorn, Bosman Van Zaal, Brinkman, Delphy, Hotraco en Ridder versterkten dankzij de handelsmissie hun positie, terwijl innovatieve spelers als ViVi Green Innovators (onderdeel van Viscon), Cannabis-Drying (onderdeel van Agratechniek) en Mills Nutrients veel indruk maakten op de Colombiaanse medicinale cannabissector met hun oplossingen. 

De handelsmissie werd georganiseerd door het Holland House Colombia in samenwerking met Control Union en branchevereniging Asocolcanna. Het programma bestond onder meer uit een grootschalig technisch seminar, matchmaking en virtuele videobezoeken aan enkele van Colombia´s voornaamste bedrijven zoals Clever Leaves, Green Health Colombia en Medcolcanna. In totaal werden maar liefst 120 Colombiaanse counterparts bereikt via de missie.

Het belang van bloemtoppen
Diverse Nederlandse bedrijven zijn al succesvol in deze markt in Colombia en diverse nieuwe leads werden daar vorige week aan toegevoegd. De missiedeelnemers concluderen gezamenlijk dat Colombia 'een interessante ontwikkeling doormaakt' en een 'voorloper is in Latijns-Amerika'.

"Qua regelgeving, maar ook vanwege de investeringen vanuit de VS en Canada. Mogelijkheden zijn er in propagatie, productie en verwerking. Zeker wanneer het wetsvoorstel om ook de export van bloemtoppen toe te staan later dit jaar wordt goedgekeurd door de Colombiaanse overheid, zal de noodzaak tot technologische verbetering en innovatie groeien. Nederlandse toeleveranciers van (kassenbouw-) technologie zijn dan uitstekend gepositioneerd.”

Op 22 en 23 juni volgt nog een Dutch-Colombian Business Matchmaking. Meer hierover bij NLinBusiness.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op www.hollandhouse-colombia.com

Voor meer informatie of vragen, neem hier contact op met Jan Willem van Bokhoven, directeur van Holland House Colombia, de NL Business Hub in Bogotá. 

 

Publicatiedatum: