Ontsmettingskamer versnelt aankomst van producten en vermindert vertragingen bij inklaring

De logistiek is zwaar getroffen door de pandemie en het domino-effect van meerdere vertragingen in de havens is een ramp geweest voor veel bedrijven die betrokken zijn bij de toelevering van versproducten. Om deze producten overzee te kunnen blijven verladen, heeft het in Australië gevestigde SRE Innovation een oplossing gevonden die een sleutelrol speelt in het behoud van een gezond bedrijfsklimaat.

"Wij exporteren producten over de hele wereld en onze ladingen liepen wereldwijd vertraging op door Covid-19-tests bij de haven van binnenkomst, waardoor aankomstproblemen ontstonden," zegt Ricky Chong van het bedrijf. "We zagen vertragingen van 10 tot 30 dagen en ontwikkelden een Covid-19 desinfectieruimte die veilig transport van voeding en andere producten mogelijk maakt."

Deze ontsmettingsruimte heeft geresulteerd in een vermindering van mogelijke vertragingen bij het inklaren (Covid-tests) en levert een product dat is gedesinfecteerd tegen de mogelijkheid van het Covid-19-virus, evenals Listeria, E-coli, Salmonella, enz.

Het ontsmettingssysteem heeft de aankomst van de producten in de landen van bestemming bespoedigd. Chong: "Een groot deel van onze wereldwijde export gaat naar China. We wisten dat als we goedkeuring zouden krijgen van de China Certification & Inspection Group (CCIC), die samenwerkt met de Chinese douane, we ons risico op deze markt aanzienlijk zouden verminderen."

Sinds de introductie hebben andere landen het voorbeeld van China al gevolgd door belangstelling te tonen voor deze ontsmettingsruimtes.

Twee verschillende modellen van de desinfectiekamer

Automatisch desinfectieproces
De TIDS360-kamers zijn licht van gewicht en kunnen gemakkelijk vrijwel overal in een faciliteit of buiten op de kade worden geïnstalleerd. Het desinfectieproces zelf neemt minder dan 5 minuten in beslag in de twee- en zespalletruimtes. Hoewel het goedgekeurde desinfectiemiddel binnen enkele minuten verdwijnt, is er een ontluchting voorzien die aan een buitenmuur kan worden bevestigd als de units binnen een faciliteit worden opgesteld. Er wordt gebruikgemaakt van non-micro neveltechnologie, waardoor ladingen snel en gemakkelijk volledig worden gedekt. De oogsensor opent de deur van de ruimte automatisch wanneer elke pallet de deur nadert en het desinfectieproces verloopt volledig automatisch met een druk op de knop.

Om een efficiënt proces te garanderen, wordt op elke pallet een QR-codesticker geplakt en wordt het proces op video opgenomen en automatisch geüpload naar de cloudservers van SRE Innovation, waardoor een koppeling ontstaat met het traceerbaarheidssysteem van CCIC. Chong: "Volgens het protocol tussen SRE en CCIC kan de Chinese douane de codes snel automatisch scannen via het traceersysteem van CCIC om de ladingen te verifiëren en in te klaren."

QR-codes kunnen worden gescand met een mobiel apparaat of handmatig worden ingevoerd met behulp van een pc, laptop of tablet. Voor extra gebruiksgemak heeft SRE Innovation ook een mobiele app voor Android ontwikkeld en een app voor Apple-apparaten is in voorbereiding. Afhankelijk van het autorisatieniveau is de clouddata geheel of gedeeltelijk toegankelijk voor alle betrokken partijen.

Overweldigende belangstelling
De belangstelling is overweldigend en SRE Innovation heeft een eerste order van 30 eenheden uit China ontvangen, te gebruiken voor import en export. Chong: "Het kan worden toegepast voor het veilige vervoer van kleinschalige versproducten, farmaceutische producten, huishoudelijke goederen en koeriers-/expeditiediensten."

Bovendien heeft het bedrijf een model voor thuis en op kantoor ontwikkeld voor de desinfectie van post, pakjes, levensmiddelen, schoeisel, enzovoort.

Persoonlijk ontsmettingsmiddel

Deze drie modellen zijn beschikbaar

Voor meer informatie:
Ricky Chong
SRE Innovation, Australia
R.Chong@sreinnovation.com
www.sreinnovation.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven