Jordy van den Berg, JB Groep

"Met 'zeskantjes' kan montage niet meer fout gaan"

Tholen - “De systemen van JB Groep worden in menig kas in binnen- en buitenland gebruikt. De hogedruknevelinstallaties van het bedrijf vinden gretig aftrek, maar de montage ter plekke bleek soms nog wat lastig voor de klant. Daar hebben we nu wat op bedacht,” vertelt Jordy van den Berg, eigenaar van het bedrijf. Door een systeem met 'zeskantjes', dat simpelweg in elkaar klikt, kan montage eigenlijk niet meer fout gaan.

Dit levert volgens Jordy drie winstpunten op. “Allereerst natuurlijk de montage, die veel sneller gaat. Daarbij zorgt dit nieuwe systeem voor een veel betere levensduur als het gaat om lekkages. We kunnen nu 7 jaar garantie geven. Ten derde zal het nu niet meer voorkomen dat koppelingen onderling gaan draaien of scheef gaan staan. In het verleden zagen we dat nog weleens gebeuren, ook bij concullega’s, maar dat hebben we nu ook ondervangen.”

Easy-Fix
De nieuwe manier om de fog-lines van JB te monteren, heeft ook een naam gekregen: de Easy-Fix. “Dat vonden we een heel treffende naam. Het is een eenvoudig systeem, en alles zit goed gefixeerd. Easy-Fix dus.”

Dat makkelijke zit hem in een slimmigheidje in de productie. Waar vroeger een snijring los op de buis werd gezet, zit die ring er nu als het ware al in verwerkt. “Het is nu één geheel, dus die losse ring is er niet meer.” Voeg daarbij het simpele kliksysteem met de zeskantjes, en een kind kan de was doen. “Dat scheelt zo vijftig procent aan montagetijd.”

“Beste ontwikkeling”
Het systeem wordt nu ongeveer een jaar gebruikt, tot volle tevredenheid van de klanten. “Ze noemen het de beste ontwikkeling die we tot nu toe hebben gehad,” zegt Jordy. “Da’s leuk om te horen natuurlijk. We hebben immers klanten die ons systeem op meer dan 200 hectare hebben hangen, die al tien jaar bij ons komen. Als zij dan ook beamen dat het een goede ontwikkeling is in het product, is dat een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn.”

Jordy geeft het voorbeeld van een klant die normaal 800 uur kwijt zou zijn aan de montage, maar dankzij het nieuwe systeem kon dat worden gereduceerd tot 400 uur, en dat met onervaren mensen. “Zo verdienen we eigenlijk geld voor de klant, dus da’s top.”

Voor meer informatie:
JB Groep
Veilingweg 27b
2675 BR Honselersdijk
+31 (0)174  28 77 63
info@jbgroep.nl 
www.jbgroep.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven