Start-up Bikl sloeg beschimmelde dille in

"Door die schimmel konden onze zakken met pickles ontploffen"

Arend van den Berg startte een onderneming in pickles, augurken in zuur: "Ik kocht dille bij een gespecialiseerde Nederlandse leverancier. Vers, een paar tientallen kilo’s. We hadden de dille nodig voor onze pickles, zeg maar augurken in zuur. Mijn compagnon Bert Wiggers en ik willen met ons bedrijfje Bikl de beste pickles van Nederland maken, zonder smaak- en kleurstoffen."

Dille blijkt echter vatbaar voor schimmels. Het kruid had er waarschijnlijk één opgelopen tijdens het transport en die schimmel zette het fermentatieproces van de augurken opnieuw in gang. De augurken waren al klaar voor consumptie, er was gelukkig nog niks verkocht, waardoor er geen terugroepactie in gang gezet hoefde te worden. 

Klik hier voor het volledige artikel op het FD


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven