Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BelOrta kiest nieuwe Raad van Bestuur

Op donderdag 20 mei kozen de BelOrta-leden tijdens de Algemene Vergadering een nieuwe Raad van Bestuur.



In de loop van donderdagnamiddag brachten de stemgerechtigde vennoten hun stem uit op digitale, coronaproof wijze. Ook de Algemene Vergadering werd, in samenwerking met een gespecialiseerde partner, in een digitaal jasje gestoken. Dankzij de nieuwste interactieve technologie konden de vennoten van thuis uit de vergadering volgen, vragen stellen, live stemmen,...

De nieuwe Raad van Bestuur zal verder werken op het ingeslagen pad. Daarbij moeten steeds de leden-coöperanten centraal staan, aldus de coöperatie.

"Coöperatieve teruggave op basis van mooi financieel resultaat"
In 2020 heeft BelOrta een mooi financieel resultaat neergezet. Dat resulteerde voor de telers in een verhoogde coöperatieve teruggave.

Tijdens de Algemene Vergadering werd duidelijk dat de Raad van Bestuur ook voor 2021 hiertoe reeds de nodige middelen heeft voorzien. Het overgrote deel van de GMO-steun vloeit via producentgerichte acties en collectieve investeringen terug naar de telers. Op deze wijze wenst de Raad van Bestuur en de directie de lijn van kostenverlagingen voor alle trouwe groente- en fruittelers door te trekken en dat zonder in te boeten op de dienstverlening en commerciële slagkracht. Op die manier wordt tegemoetgekomen aan de basisdoelstelling van de gemeenschappelijke marktordening (GMO) Groenten en Fruit.

De bestuurssamenstelling
Volgende 20 bestuurders zullen de komende jaren het beleid van BelOrta uitstippelen : Algoet Didier, Bertels Dirk, Bosschaerts Karel, De Keyser Bert, De Langhe Bart, De Wit Dirk, De Wit Koen, Groven Patrick, Hermans Geert, Magnus Johan, Nouws Peter, Pauly Mathieu, Raskin Danny, Reijnders Gert, Smets Marc, Van Apers Robin, Van Dessel Marja, Van Hauteghem Koen, Van Ingelgom Patrick en Vertommen Wim. De nieuwe Raad van Bestuur zal volgende week de voorzitter en ondervoorzitters benoemen.

Met de installatie van de nieuwe Raad van Bestuur heeft BelOrta tevens afscheid genomen van volgende bestuurders: Ondervoorzitter Cornelis Paul, Neven Guido, Peeters Bart, Puttemans Francis en Uytterhoeven Dirk. Op het einde van de Algemene Vergadering werden de afscheidnemende bestuurders bedankt voor hun jarenlange inzet.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)15 55 11 11
info@belorta.be 
www.belorta.be  

Publicatiedatum: