Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Webinar Glastuinbouw Nederland

De black box die biostimulant heet

Tholen - Het woord biostimulant dekt aardig de lading van een verschijnsel dat zich echter moeilijk laat definiëren. Het is immers geen meststof, geen gewasbeschermingsmiddel en geen standaard voedingsstof; het kan zowel een microbiële als een non-microbiële basis hebben; en het moet helpen tegen zogeheten abiotische stress, maar zoals bekend grijpt abiotische op talloze manieren in elkaar met alle mogelijke vormen van biotische stress. Tegelijk is/doet het dat allemaal een beetje.


Van linksboven mee met de klok: Jorrit Koemand, Els Pauwels, Ton van Hulten en Caroline van der Salm

Om het makkelijk te maken dus, en dat was dan ook precies de insteek van het webinar biostimulanten van Glastuinbouw Nederland. Een groep deskundigen vertelde over de ins en outs van het fenomeen: Jorrit Koemand (Glastuinbouw Nederland) ging in op de juridische definitie – de biostimulant hoort in de Europese wetboeken thuis onder het kopje meststof en bestaat in die hoedanigheid pas sinds 2019; Caroline van der Salm (onderzoeker bij WUR) ging in op de typen & categorieën biostimulanten en de werkingsmechanismen; Els Pauwels (Proefcentrum voor Sierteelt in België) presenteerde een database waarin alle mogelijke biostimulanten alsmede de specificaties ervan zijn terug te vinden (Bio4safe - men zit nu op 478 stuks) ; en tot slot ging Ton van Hulten (brancheorganisatie Agrodis, tevens werkzaam bij Van Iperen), in op allerhande praktische toepassingen.

Het webinar werd voorgezeten door Helma Verbeek van Glastuinbouw Nederland. Meer informatie vindt u hier, alwaar het webinar ook kan worden teruggekeken.