Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitveiling Zuid-Limburg en FruitMasters onderzoeken samenwerking

De Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg en
Koninklijke FruitMasters gaan een mogelijke samenwerking onderzoeken. Hiertoe hebben de leden van Fruitveiling Zuid-Limburg besloten tijdens hun Bijzondere Algemene Ledenvergadering gehouden op donderdagavond 20 mei. Ook de Raad van Commissarissen van FruitMasters heeft hiermee ingestemd.

Onderzoek naar samenwerkingsvormen
Beide organisaties kijken positief naar een eventuele samenwerking en de kansen die dit zal brengen voor de leden van hun coöperaties. De mogelijke samenwerkingsvormen worden de komende tijd onderzocht. Uitslag hiervan wordt voor de start van het nieuwe hardfruitseizoen verwacht. Indien hieruit blijkt dat er voldoende basis is voor een samenwerking, zullen verdere voorbereidingen worden getroffen alvorens dit wordt voorgelegd aan de leden van de coöperaties tijdens afzonderlijke ledenvergaderingen.

Kwaliteit en zekerheid
"Beide coöperaties kennen een lange traditie van het telen van fruit op Nederlandse bodem. Het onderzoek is opgezet om samen te kijken naar de mogelijkheden en kansen die een samenwerking zullen bieden. Hierbij staat het belang van de teler en het zekeren van een goede afzet van het fruit centraal", aldus de coöperaties. 

Voor meer informatie:
Ad Pollux
Fruitveiling Zuid-Limburg   
+31 (0)6 1118 0209 

FruitMasters 
+31 (0)345 578 397

Publicatiedatum: