Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw distributiecentrum met fabriek voor groenten ten zuiden van Wenen

Groenten- en fruitaanbieder efko uit Oberösterreich richt in het Niederösterreichse Guntramsdorf (district Mödling) via de 100 procent dochter Vitana een nieuwe fabriek met distributiecentrum voor verse sla- en groentenproducten op. De vestiging in Wenen-Liesing met 115 medewerkers wordt gesloten, het personeel zal volgens informatie worden overgenomen. De eerste schop ging afgelopen woensdag de grond in, de ingebruikname staat met vertraging door corona in 2022 gepland, aldus Die Presse.

Circa 24 miljoen euro investeert men in de nieuwe standplaats met een oppervlakte van bijna 8.000 vierkante meter. Als reden voor het uitstellen van de bouw en ingebruikname met één jaar noemt het bedrijf dat er vanwege corona sprake is geweest van een aanpassing van de planning.


De eerste spadesteek vond woensdag 19 mei plaats. (Foto: efko)

Optimale standplaatsligging
De keuze voor de standplaats ten zuiden van Wenen heeft talrijke factoren zoals de nabijheid tot grondstofleveranciers en akkers met een grote oogst, evenals de goede verkeersverbinding. "De nieuwe fabriek ligt aan een centraal logistiek punt met optimale verkeersverbinding. In combinatie met onze flexibele leveringsstrategie maakt dit het
ons mogelijk de gehele Oostenrijkse markt dagelijks van versproducten te voorzien", zei efko-directeur Klaus Hraby (foto rechts).

"Het is ons doel om het gehele personeel van de oude fabriek mee te nemen naar de nieuwe standplaats, en daarvoor is vooral ook een goede verbinding met het openbaar vervoer belangrijk", deelden Vitana-directeuren Manfred Rotheneder en Markus Pois mee. In de nieuwe fabriek kan jaarlijks tot wel 10.000 ton groenten en fruit tot verse convenienceproducten verwerkt worden. Er wordt onder andere geïnvesteerd in de modernste sorteerinstallaties.

Grootleverancier voor convenienceproducten
De efko Frischfrucht und Delikatessen bedrijfsgroep met de hoofdvestiging in Eferding heeft 657 medewerkers in dienst en behaalde in 2020 een omzet van 155,4 miljoen euro. De dochter Vitana Salat- und Frischeservice verwerkt jaarlijks circa 6.100 ton groenten en fruit. Men produceert fruit-, sla- en groenten-convenienceproducten voor de retail en de horecagroothandel. De in 2019 behaalde omzet van 23 miljoen euro werd in 2020 niet geëvenaard vanwege de afgenomen vraag vanuit de horeca. 

Voor meer informatie:
www.efko.at
www.vitana.at

Publicatiedatum: