vanwege politieke onrust

Spanjaarden eisen opschorting handelsverdragen EU-Marokko

De Spaanse landbouworganisatie COAG Andalucía heeft een schrijven gestuurd naar de Europese Commissie waarin het eist dat de preferentiële overeenkomst die de Europese Unie heeft gesloten met de regering van Marokko voor de handel in land- en tuinbouwproducten onmiddellijk wordt stopgezet na de gebeurtenissen van deze week aan de grens van de Spaanse enclave Ceuta aan de Noord-Afrikaanse kust.

In verklaringen aan de media zei Andrés Góngora, provinciale secretaris van COAG Almería en tevens nationale vertegenwoordiger van de afdeling Groenten en Fruit van de organisatie, daarover het volgende: “Europa kan het zich niet veroorloven een handelsverdrag te onderhouden met een dictatuur zoals die van Marokko die voor louter politieke doeleinden en zonder scrupules gebruikmaakt van een humanitaire crisis die mensen – inclusief kinderen – van Afrika naar Europa drijft. Het handelsverdrag komt overigens alleen maar ten goede aan investeringsfondsen en de Marokkaanse oligarchie.”

Daarom eist de organisatie dat de commerciële overeenkomsten met Marokko onmiddellijk worden opgeschort. De eis zal ook worden overgedragen aan de Spaanse Europarlementariërs en de bevoegde overheden.

“COAG spreekt de hoop uit dat Spanje en Europa eindelijk tot inzicht komen en niet bezwijken voor Marokkaanse chantage”, zo zei Góngora over de trieste gebeurtenissen van deze week aan de Spaanse grens.

Voor meer informatie:
COAG
www.coagandalucia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven