Britse tomatenteler promoot Britse tomaten bij Blackpool Tower

Iedereen heeft wel een favoriet recept met tomaten. Een salade met cherrytomaten, een heerlijke tomatensoep, een perfecte passata, een gezonde snack, tomaten op toast...

Vorige week heeft de Britse teler Flavourfresh daarom de vlag gehesen voor British Tomato Fortnight, inclusief hun eigen Britse teeltrecept voor overheerlijke tomaten...bij Blackpool Tower. De ingrediënten? Vier mannen in een pak met de Britse vlag, twee vrouwen met Britse jurkjes, een mini-mascotte en een enorme tomaat, op smaak gebracht met de lentezon, onder aan de trappen van de iconische bezienswaardigheid in Lancashire.

British Tomato Fortnight 24 mei – 6 juni 2021
Het tomatenteam van Flavourfresh nam hun lokaal geteelde tomaten mee naar de voet van de Blackpool Tower ter voorbereiding op de British Tomato Fortnight 2021, die plaatsvindt van 24 mei tot 6 juni. De campagne, geleid door de British Tomato Growers Association, waar Flavourfresh lid van is, moedigt retailers, telers en tomatenfans aan om recepten te delen, smaken uit te proberen en de superieure voordelen van lokaal geteelde tomaten te promoten, namelijk smaak, textuur en uitstekende bruikbaarheid het hele jaar door.

De BTGA moedigen tomatenfans ook aan hun recepten voor tomaten op toast met zelfgeteelde tomaten te delen op social media. Ze kunnen @britishtomatoes taggen (op Instagram en TikTok) of @BritishTomatoGrowersAssociation (op Facebook) met de hashtag #tomsontoast.

Productieperfectie
Een van de teamleden die enthousiast de vlag staat te zwaaien bij de Blackpool Tower is Andy Roe, die verantwoordelijk is voor het behalen van een consistente productieperfectie, elk seizoen weer.

"We hebben een kleine obsessie met het telen van alleen de meest smaakvolle producten. Elke vrucht, elke tros, elk gewas; we verfijnen de beste smaak in elke tomaat. Het jaarrond telen van superieure smaken krijg je niet zomaar voor elkaar. Onze teelt is helemaal geperfectioneerd, smaken zijn geoptimaliseerd en we zorgen voor een continue opbrengst en beschikbaarheid zodat supermarkten voldoende producten van Britse bodem aangeleverd krijgen." 

Brits geteelde tomaten, het hele jaar door
De telers in Lancashire staan bekend om hun Delisher-trostomaten, Piccolo-cherrytomaten en Nebula-tomaten. Deze saladefavorieten zijn beschikbaar in de schappen met A-merken van retailers als M&S, Asda, Morrisons, Co Op en Booths. Ze worden onder glas geteeld op een locatie van 17 hectare vlakbij Southport.

Er wordt al twee maanden lang geplukt en de commerciële zomerteelt loopt ook op schema voor een doorlopende beschikbaarheid en consistentie van de smaak door het jaar heen. Jaarlijks worden er zo'n 2700 ton tomaten geoogst, zelfs te midden van de pandemie en de Brexit. Het team van Flavourfresh is al sinds 1997 actief in de commerciële teelt van fruit en zachtfruit.

Voor meer informatie:
Flavourfresh
info@pro-motion.co.uk
www.flavourfresh.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven