Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kijkje in productie Van der Valk Horti Systems

"Het begon allemaal met een aluminium borgpen"

Wat ooit in 1963 begon met een idee voor een originele aluminium borgpen is nu uitgegroeid tot een gespecialiseerd bedrijf dat zich volledig toelegt op de ontwikkeling en productie van luchtraam- en schermsystemen voor kassen over de hele wereld. Het bedrijf in kwestie is Van der Valk Horti Systems, en afgelopen week kregen we de kans om een kijkje te nemen in het productieproces in de fabriek in Monster.


Jack Vijverberg, Sales Office Manager bij Van der Valk Horti Systems

Innovatief, eenvoudig en veilig
Van der Valk werkt samen met kassenbouwers en scherminstallateurs om innovatieve systemen te leveren voor telers van allerlei gewassen over de hele wereld. Alle profielen worden binnenshuis vervaardigd met unieke, speciaal voor het bedrijf ontwikkelde machines, waardoor men in staat is om op efficiënte wijze grote aantallen te produceren.


Kijkje in één van de negen de fabriekshallen 

Kassenbouwers en scherminstallateurs van over de hele wereld maken gebruik van de profielen van Van der Valk. Jack Vijverberg nam ons mee op een rondgang door de productiehal en vertelde honderduit over alle processen.

Duwstangen voor het openen van luchtramen. "Ons StabiMax Luchtmechaniek werkt het best in combinatie met de ValkPlus opdrukkers, die in een geautomatiseerd productieproces precies op maat worden gemaakt."


De machine die de ValkPlus duwstangen produceert

Dankzij de moderne machines kunnen producten specifiek worden afgestemd op de wensen van de klant. "Bij de ValkPlus opdrukker bijvoorbeeld wordt de 'lip' met de grootste precisie in de juiste hoek gebogen, passend bij het deksysteem van elke specifieke klant. De artikelcode op de ValkPlus opdrukkers versnelt de montage en vergemakkelijkt de productie van eventuele nabestellingen. Bovendien voorkomen condensatiegaten ophoping van vocht en vorstschade."


Met deze machine worden profielen gesneden


Medewerkers maken kleine aanpassingen aan de onderdelen


Profielen klaar voor verzending.


Om ruimte te besparen gebruikt Van der Valk dit soort platforms.


Veiligheid voor alles. Deze buizen zijn klaar om verzonden te worden, maar zolang ze hier zijn wordt alles aan alle kanten vastgezet.

Sommige profielen moeten met plastic omwikkeld worden om te voorkomen dat er vuil in komt. "Vaak worden profielen bij levering buiten gelegd. Ze zijn dan blootgesteld aan weersinvloeden en hierdoor kan er vuil in de profielen terechtkomen. Dit kan vervolgens weer consequenties hebben bij de installatie en daarom is een plastic wikkel soms noodzakelijk."


Een van de hallen

Zo'n 9 jaar geleden introduceerde Van der Valk het nieuwe doekintreksysteem ValkScreenVision. Dit systeem bespaart tijd bij het intrekken of vervangen van elk type schermdoek. Bovendien is de installatie van een nieuw doek met ValkScreenVision minder risicovol voor zowel gewas als installateur. De snelle installatie is mogelijk dankzij een op het doek genaaide plastic strip - en dat doet de machine op de foto hierboven.


De strip (zwart) wordt op het scherm genaaid

Om aan de stijgende vraag naar ValkScreenVision-systemen te kunnen voldoen, heeft Van der Valk onlangs in een nieuwe, tweede machine geïnvesteerd. Met deze nieuwe en verbeterde machine - we publiceerden er eerder deze maand over - is de productie-efficiëntie verder toegenomen.

 

Voor meer informatie:
Van der Valk Horti Systems
Jack Vijverberg 
T: +31 (0) 174 21 22 23
Email: jvijverberg@valkhortisystems.nl
www.valkhortisystems.com

 

Publicatiedatum: