Universiteit ontwikkelt fruitplukrobot OrBot

Professor Duke Bulanon van de Northwest Nazarene University werkt momenteel aan een prototype van een fruitplukrobot voor fruittelers in de Amerikaanse staat Idaho. Bulanon ontving hiervoor een subsidie van €108.010 van het landbouwdepartement van Idaho. Het project is gericht op de ontwikkeling van een robot, OrBot, die zo geprogrammeerd kan worden dat hij gebruikt kan worden bij het oogsten van fruit in boomgaarden.

Aan postregister.com vertelde Bulanon dat de OrBot wordt ontwikkeld ter aanvulling op het werk van mensen en niet ter vervanging. "Het systeem zal het fruit in een lager tempo plukken dan mensen, maar kan daarentegen wel dag en nacht doorgaan," aldus Marina DeVlieg, een student die betrokken is bij het project van de NNU. "Dit kan echt uitkomst bieden voor het tekort aan arbeidskrachten, aangezien de robot nooit hoeft te pauzeren en zelfstandig kan functioneren."


Orbot - Foto: nnu.edu

De OrBot zal gaan bestaan uit een optisch systeem, robotarm, grijper en besturingssysteem. Bulanon en zijn studenten demonstreerden het gerobotiseerde pluksysteem onlangs aan werknemers van de Idaho Farm Bureau Federation. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven