Madrid voorzien van lokaal geteelde aardbeien

Het Spaanse instituut IMIDRA (Instituut voor Platteland, Landbouw en Voedselonderzoek en -ontwikkeling in Madrid) wil hotels en restaurants in Madrid voor de volle 100% kunnen voorzien van lokaal geteelde kwaliteitsaardbeien. Aardbeienteler Fernando Alcazar is een van de eersten die zich bij dit initiatief aansluit. Een nieuwe installatie die zijn oogst verhoogt, helpt hem zijn aardbeien te telen met een betere drainage en maakt het oogsten comfortabeler voor zijn arbeiders.

Fernando Alcazar van het Madridse teeltbedrijf De la Huerta de Aranjuez heeft het HS Evolution System van lokale leverancier Hydroponic Systems geïnstalleerd. Dit systeem is speciaal ontworpen om de voordelen van de Spacer, die ondersteuning met beluchting geeft aan de substraatmatten, te combineren met een traditionele, verhoogde metalen goot, die zorgt voor veel stevigheid. 

Snelle installatie
Het systeem kan worden gebruikt met in hoogte verstelbare vloersteunen of in een hangende versie, Fernando koos voor de vloersteunen.

Om het systeem te installeren werden de palen elke drie meter ingegraven volgens de instructies van Hydroponic Systems. Fernando is blij met de sterkte van de palen, hij ziet geen problemen met het dragen van het gewicht. "Er zijn geen problemen met overhellen of knikken voorgevallen," zegt hij.

Volgens Fernando was het installeren van het HS Evolution System in zijn geheel vrij eenvoudig. Hij volgde de instructies om de clips te plaatsen die zorgen voor de ondersteuning van de irrigatieslang en ook de Spacer aan de metalen goot te bevestigen. "Deze ruimte tussen de substraatmat en de goot helpt ook om de goot sneller en efficiënter te reinigen en te ontsmetten tijdens de teelt, zonder de matten te verwijderen", laat hij zien. 

Verhoogd gewas
En misschien nog belangrijker, Fernando is erg blij met de resultaten van zijn verhoogde gewas. Hij vertelde dat de planten ook vrij blijven van ziekten. "Dit is te danken aan de afstand tussen de substraatmat en de drains door de Spacer. De drains circuleren perfect en de wortels raken nooit de drain." 

De hoogte van de palen zorgt voor een gemakkelijkere en veiligere oogst van de aardbeien, zodat Fernando en de plukkers niet hoeven te bukken. "De kwaliteit en efficiëntie van dit systeem is geweldig", zegt Fernando. "Ik ben erg blij met het HS Evolution System."

Voor meer informatie:
Hydroponic Systems
Murcia, Spanje
info@hydroponicsystems.es
+34 968 89 81 81
www.hydroponicsystems.eu

De La Huerta De Aranjuez
www.delahuertadearanjuez.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven