Nieuwe verpakking voor snoeptomaatjes Coop bespaart plastic

Coop Supermarkten gaat de strijd aan met het gebruik van overtollig plastic. De coöperatieve supermarktorganisatie verpakt sinds deze maand opnieuw diverse producten slimmer. Daarmee realiseert Coop ruim 65.000 kilo extra plasticbesparing op jaarbasis. 

De snoeptomaatjes gaan in een nieuwe verpakking met 21% minder plastic over de kassaband: dat scheelt 12.000 kilo op jaarbasis.

Dit lijstje volgt op plasticreducerende maatregelen die Coop eerder al invoerde. Zoals het verkopen van kruidenplanten zonder pot (ruim 5.000 kilo plasticbesparing) en appels in een kartonnen tray (775 kilo plasticbesparing). En door de noten en maaltijdsalades slimmer te verpakken, behaalt Coop een besparing van respectievelijk 4.500 kilo en 2.000 kilo plastic op jaarbasis.

Ralph Lenoire, naast manager facilitair ook voorzitter van de MVO-groep bij Coop en verantwoordelijk voor duurzame verpakkingen: “Er is sprake van een wereldwijd plasticprobleem. Dat én een gesprek met onze ledenraad, is voor ons de concrete aanleiding om minder plastic te gebruiken. De ledenraad, die bestaat uit Coop-klanten, vond terecht dat het gebruik van minder plastic een prominent aandachtpunt moet zijn voor alle winkels van Coop. Daarmee zijn we dan ook resoluut aan de slag gegaan.”

Bron: Coop


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven