Blue Radix en ecoation verbeteren autonoom telen

Blue Radix en het Canadese Ecoation Innovative Solutions hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De onafhankelijke Nederlandse AI-specialist gaat data van ecoation's OKO, een schaarliftkar met bijbehorende platform, gebruiken om de algoritmes van Blue Radix voor autonoom telen mee te verbeteren. 

De samenwerking is gericht op het vinden van nieuwe manieren om de besluitvorming en de uitvoering in de kas verder te automatiseren met ‘vision technologie’ en algoritmes. Door het combineren van datasets, algoritmes en analyses zijn Blue Radix en de Canadese ontwikkelaar van oplossingen voor procesmanagement en monitoring van gewassen in de kas in staat om nieuwe inzichten en toepassingen te creëren die telers wereldwijd helpen bij het verbeteren van hun teeltstrategie, kwaliteit en opbrengst. 

Beide bedrijven kijken uit naar een lange termijn samenwerking waarbij zij meerdere innovatiemogelijkheden onderzoeken die ontstaan wanneer je ecoation's OKO en platform combineert met Blue Radix' Crop Controller. Samenwerking op het gebied van data en algoritmes heeft het potentieel om waarde te creëren op vele gebieden, waaronder het optimaliseren van de teeltstrategie, autonome sturing, IPM en het begrip van de klimaatverdeling in de kas, menen zij.'s Werelds 1e Autonome Find & Fix-Oplossing
Het eerste project waar het duo aan werkt is het verbeteren van autonoom telen met visualisatie van gewasgegevens. ecoation's OKO verzamelt sensordata en informatie over klimaat, IPM en gewaswerkzaamheden in elke rij met een zeer hoge nauwkeurigheid. Deze inzichten dragen in hoge mate bij aan een volledig en nauwkeurig beeld van de status van het gewas.

Het brede scala aan datapunten, waaronder het aantal vruchten, de kleuring van de vruchten en de stengeldichtheid, wordt gecombineerd met de slimme sturingsalgoritmes van Blue Radix' Crop Controller. Crop Controller zal actief, continu en autonoom de kasomstandigheden sturen met de teeltstrategie van de teler als uitgangspunt en de optimale status van het gewas als doel.

Door bijvoorbeeld de plantbelasting te optimaliseren, wordt stress bij de planten verminderd en worden zwakke planten, die kwetsbaar zijn voor ziekten en plagen, vermeden. Op deze manier vinden ecoation en Blue Radix onvolkomenheden en herstellen ze (Find & Fix) voordat ze de opbrengst of kwaliteit van het gewas negatief beïnvloeden.

Telers ondersteunen
"Samenwerken met Blue Radix betekent effectiever pionieren in de toekomst van de glastuinbouw in een tempo dat moeilijk te bereiken zou zijn als we afzonderlijk zouden doorgaan," deelt ecoation CEO Dr. Saber Miresmailli. "Beide teams streven hetzelfde doel na: telers ondersteunen bij het nemen van de best mogelijke beslissingen. Samenwerken betekent het ontsluiten van nieuwe manieren om het meeste uit de data te halen en betere inzichten te bieden aan onze klanten die hun beslissingen onderbouwen."

“Ecoation biedt belangrijke oplossingen en componenten voor een volledig autonome kas. Optimalisatie en sturing met algoritmes is afhankelijk van hoge data kwaliteit en een robuuste teeltstrategie. ‘Vision technologie’ en verbeterde analyses van ecoation creëren deze data en zorgen voor de benodigde input om de realisatie van de teeltstrategie van de teler nog verder te verbeteren", benadrukt Blue Radix CEO Ronald Hoek. "Wij streven naar open samenwerkingen en partnerschappen. Telers moeten altijd vrij kunnen kiezen wat ze met hun data willen doen en kunnen profiteren van de beste combinatie van diensten & producten voor hun kas."

ecoation en Blue Radix  werken alleen met data van klanten die volledige toestemming geven. Transparantie en databeveiliging staan voorop, stippen Miresmailli en Hoek aan. De samenwerking richt zich op telers die hun operatie in de kas willen optimaliseren met autonome processen en geïnteresseerd zijn om bij te dragen aan de toekomst van de glastuinbouw.

Voor meer informatie:
Blue Radix
www.blue-radix.com 

Marijke van Rongen
marijke.vanrongen@blue-radix.com 


ecoation 
www.ecoation.com
info@ecoation.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven