Nog altijd veel vraag naar Letse tomaten en komkommers

Lokaal geteelde Letse komkommers, tomaten en sla liggen al enige tijd in de schappen, aangezien de lokale telers volledig op stoom zijn. De lente was koel en had effect op de productiviteit, maar de vraag blijft onverminderd hoog.

Het teeltbedrijf Kligeni teelt komkommers en verschillende variƫteiten tomaten. Groothandeldirecteur van Kligeni, Reinis Rekis, zegt dat ze dit jaar niet kunnen klagen over de productiviteit of de vraag. "De vraag is er altijd. Het enige probleem wordt gevormd door meer productie in andere Europese landen, als daar beter zonlicht is en de opbrengsten hoger zijn. Dan komt de import om de hoek kijken. En de prijs uiteindelijk ook. We moeten deze verlagen," vertelt Reinis Rekis aan eng.lsm.lv.

Ondanks de strijd tegen geĆÆmporteerde groenten verkoopt Kligeni al hun producten, elk jaar weer. De producent is blij met het verlaagde btw-percentage van 5% voor lokale groenten en kleinfruit.

"We kunnen de consument een betere prijs bieden. Misschien dat we er als producenten wat geld mee besparen, omdat het te duur is om deze producten in Letland te telen. De productiekosten zijn elke maand weer heel hoog. Er zijn ook tijden dat de prijzen erg dalen en we een periode te maken hebben met verliezen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven