Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Is er nog ruimte voor groei aardbeien en blauwe bessen?

GroentenFruit Huis organiseert online Ledenbijeenkomst Fruit

In de afgelopen jaren vond in april onze jaarlijkse ledenbijeenkomst Fruit plaats bij Van der Valk in Tiel. Nu dat door corona nog steeds niet tot de mogelijkheden behoort, organiseert GroentenFruit Huis een online bijeenkomst op donderdag 20 mei (15:00-16:30 uur) met een mooi programma.

Visie op de Nederlandse hardfruitsector (appels/peren) in 2030 door Cindy van Rijswick (Sector Analist) en Arne Bac (Sector Manager) - Rabobank
Recent heeft Rabobank haar toekomstperspectief op de Nederlandse hardfruitteelt ‘Goedkoop fruit telen is te duur’ gepubliceerd. De Nederlandse hardfruitsector teelt gezonde producten met een lage impact op het milieu, maar de (internationale) concurrentie is groot, de vraag neemt af en productiekosten stijgen. Tijdens een korte presentatie van de studie zullen sectormanager Arne Bac en onderzoeker Cindy van Rijswick op de belangrijkste conclusies ingaan. Verder bediscussiëren ze graag met u wat deze uitkomsten kunnen betekenen voor bedrijven die actief zijn in de internationale fruithandel.

Is er nog ruimte voor groei aardbeien en blauwe bessen? door Wilco van den Berg (Marktanalist) - GroentenFruit Huis
De groeicijfers van Nederlandse aardbeien zijn indrukwekkend. Het oppervlak met aardbeien onder glas is in de afgelopen twintig jaar maar liefst verviervoudigd naar 420 hectare. Inmiddels wordt driekwart van de totale oogst onder glas of tunnels geteeld. De totale productie van Nederlandse aardbeien steeg van 34 miljoen kilo in 2000 naar 78 miljoen kilo in 2020. Waar worden deze aardbeien verkocht en welke afzetmarkten groeien het hardst? Wilco van den Berg neemt u mee in een speciaal voor deze ledenbijeenkomst samengestelde marktanalyse van de aardbeienmarkt. Verder gaat hij in op de nog altijd toenemende populariteit van blauwe bessen en frambozen.
Hoeveel ruimte is er nog en wat zijn de uitdagingen?

Actuele onderwerpen/activiteiten GroentenFruit Huis door Richard Schouten (Directeur) - GroentenFruit Huis
In het kort praat Richard Schouten u bij over actuele onderwerpen en activiteiten van GroentenFruit Huis. Aandacht onder meer voor Brexit, Green Deal en de corporate story van de sector waaraan GroentenFruit Huis momenteel werkt.

Aanmelden
Leden van GroentenFruit Huis kunnen zich aanmelden via het ledenportaal van GroentenFruit Huis.

Publicatiedatum: