Rick Mengers, ZON:

"Aspergeseizoen verloopt erg positief, ook voor de laatste fase verwacht ik geen gekke dingen"

Tholen - Op de aspergemarkt zijn dit jaar veel tevreden gezichten te zien. "Het ziet er allemaal erg positief uit", constateert Rick Mengers van ZON. "De producties komen nu een beetje los, maar grote aanvoerpieken vallen er niet meer te verwachten. We gaan deze en volgende week ook weer afscheid nemen van de teelt in de mini-tunnels en dat scheelt een behoorlijk areaal. Daarmee gaan we de laatste loodjes in met de traditionele teelt."

"De prijzen waren vandaag op de klok iets gezakt, met een niveau rond de 5,50 euro voor de dubbel-A asperges, maar dat is al met al een heel reëel prijsbeeld. We hebben het hele seizoen al mooie prijzen gezien. Ook voor het Pinksterweekend staan er weer een aantal grote acties gepland, dus ik verwacht dat het aanbod redelijk soepel zijn weg zal vinden en dat we dit seizoen geen hele gekke dingen meer zien."

"De afzet is met name gericht op de retail en die verkoop loopt goed door. Vanaf komende woensdag worden de openingstijden van de terrassen mogelijk weer verruimd, dus dat zou wellicht de afzet richting de horeca ook weer een impuls kunnen geven als er meer diners worden geserveerd. Ook de export verloopt goed, waarbij met name Frankrijk en Duitsland stevig aan de markt zijn voor Violotte en witte Triple/Dubbel A-asperges. Al met al wordt de koek zo erg mooi verdeeld", besluit de aspergeverkoper.

Voor meer informatie:
Rick Mengers
ZON fruit & vegetables
+ 31 (0)77 323 95 40
rick.mengers@royalzon.com     
www.royalzon.com      
www.aspergetijd.nl     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven