Machtigste tomatenfamilie op Canarische Eilanden ruilt tomaten in voor toerisme

De machtige Canarische tomatenfamilie Quintana ruilt de teelt in voor toerisme. Het besluit volgt op het langzaam instorten van de teelt op de Spaanse eilandengroep. 

De tomatenexport is de afgelopen 20 jaar aanzienlijk gedaald, van 305.000 ton naar hooguit 42.000 ton. Vandaag de dag komt daar nu nog, naar aanleiding van de brexit, de verminderde steun voor het transport naar de Britse markt bij, maar ook de felle concurrentie uit Marokko.

Tomás Rodríguez Quintana ging in 1950 over tot de aankoop van 24 hectare waar hij begon met de bouw van een verwerkingsbedrijf voor tomaten uit La Aldea, op Gran Canaria. In 1966 exporteerde het bedrijf van Rodríguez al 1,7 miljoen kilo tomaten naar het Verenigd Koninkrijk, waar later ook nog aubergines en komkommers aan werden toegevoegd.

De familie is nu een partnerschap aangegaan met de Scandinavische groep Kokoon. Het Canarische bedrijf zal 30% van het land leveren aan het project van Kokoon La Aldea voor de bouw van een ziekenhuis met capaciteit van 400 bedden, twee luxe 7-sterrenhotels met meer dan 400 suites en sportfaciliteiten. "En dat alles met een minimale impact op het milieu."

Bron: eleconomista.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven