Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Revol Greens op weg naar verdubbelen teeltcapaciteit

In antwoord op de vraag van retailers naar een veiligere en consistentere levering van bladgroenten zijn de in het eerste kwartaal van 2021 gelanceerde Organic Spring Mix, Green & Red Duo en Romaine Crunch-producten met USDA-certificering snel uitverkocht onder nieuwe en bestaande klanten bij de Amerikaanse slateler Revol Greens. Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag heeft de grootste slateler van de VS hun productiecapaciteit daarom uitgebreid.

De biologische producten van Revol Greens met USDA-certificering zijn geteeld met een nieuw ontwikkelde, eigen meststof, genaamd Plant Fed Organic, die volledig vrij is van dierlijke bijproducten.

"We wisten dat onze Plant Fed tegemoet zou komen aan een unieke behoefte in de markt, maar de interesse is nog vele malen groter dan we hadden verwacht," zegt Brendon Krieg, vicepresident Sales en Marketing. "Revol Greens is de enige slateler in het land die USDA-gecertificeerde producten levert aan consumenten, die op zoek zijn naar producten die duurzaam en lokaal zijn geteeld. Deze producten worden ook nog eens biologisch geteeld door middel van een 100 procent plantaardig proces."

Volledig biologische missie
Revol Greens heeft als missie om volledig biologisch te werken in alle faciliteiten. Later deze zomer openen ze hun nieuwe kas in Tehachapi, Californië, waar ze biologische sla zullen telen. De toename in teeltruimte en capaciteit voor deze biologische lijn is een aanvulling op het bestaande brede assortiment van conventioneel en biologisch geteelde kropsla en babysla.

"Toegang tot producten is het belangrijkste voor de consument, gezien de volatiliteit in de voedselketen, uitdagingen in transportcapaciteit en de vraag naar betere, lokaal en biologisch geteelde groenten," voegt Tom Thompson, chief revenue officer, daaraan toe. "We kunnen klanten 365 dagen per jaar USDA-gecertificeerde biologische producten bieden, die zijn geteeld met onze biologische voedingsstof Plant Fed, zonder de volatiliteit in de leveringen of terugroeprisico's die gerelateerd zijn aan producten uit vollegrondsteelt."

Bio-meststof
Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling heeft Revol een patent aangevraagd op de nieuwe Plant Fed Organic-oplossing om de veiligheid en integriteit van hun verpakte sla te verbeteren. Net als met alle Revol Greens-producten zijn de nieuwe meststoffen en het biologische assortiment vrij van GGO en voldoen ze aan de Grown Clean & Green-processen van het merk.

In tegenstelling tot volgens de teler vaak 'driedubbel gewassen' sla uit biologische en conventionele teelt in de vollegrond, wordt er geen chemisch reinigingsproces of chloor gebruikt in het verpakkingsproces van Revol. De interesse van consumenten in plantaardige voedselproducten is groter dan ooit, waardoor Revol Greens een biologische meststof heeft ontwikkeld. 

Voor meer informatie:
Revol Greens
info@revolgreens.com
revolgreens.com

Publicatiedatum: