Enquête: tips en valkuilen bij bedrijfsovername

De overdracht van een tuinbouwbedrijf is een grote uitdaging voor veel agrarisch ondernemers. Sommigen zien het als een van de grootste uitdagingen van hun werkende leven. Er komt veel bij kijken en er wordt veel van de betrokken partijen verwacht.

Daarnaast maken veel agrariërs het proces niet meer dan twee keer in hun leven mee en valt dit proces niet meer over te doen. Niet gek dus dat de overdracht vaak niet resulteert in waar de betrokken partijen op hadden gehoopt, aldus Bas van Dijk. 

Hij is tweedejaarsstudent aan de opleiding Tuinbouw & Agribusiness en doet samen met vijf andere studenten onderzoek naar bedrijfsopvolging in de tuinbouw. Dat doen de studenten binnen de afstudeerrichting Management & Greenports aan Hogeschool Inholland Delft.


De studenten achter het onderzoek

Overnameproces
Vanuit de opleiding hebben zij de opdracht gekregen onderzoek te doen naar overweging van de ondernemer/overdrager om een overnameproces te starten. Alle betrokken studenten hebben de intentie om na de opleiding een tuinbouwbedrijf over te nemen of zijn nu al met het overnametraject bezig.

Om het overnameproces in kaart te brengen vragen zij agrarisch ondernemers om aan de enquête over de bedrijfsovername deel te nemen. Door inzicht te krijgen in de vaakst voorkomende valkuilen en daaruit tips te formuleren kunnen de studenten bijdragen aan de vele agrarische bedrijfsovernames die nog zullen volgen. 

Enquête
Bent of was u een agrarisch ondernemer van 50 jaar of ouder die voor, in of na het overnametraject zit? Dan kunt u bijdrage aan het succes van toekomstige agrarische bedrijfsovernames. Kunnen de agrarisch ondernemers van de toekomst op u rekenen? De enquête is geheel anoniem in te vullen en u zult niet terug te herleiden zijn d.m.v. de ingevulde antwoorden. Deelnemen aan de enquête kan hier.

De studenten bedanken deelnemers alvast hartelijk voor het invullen van de enquête.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven