Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NASA spinoff BIOS lanceert nieuwe generatie ledlampen

BIOS, een spinoffbedrijf van NASA, kondigde de nieuwe generatie DLC-gecertificeerde ledlampen aan. Net als de rest van de BIOS armaturen werd Icarus ontworpen met oog voor de teler.

"Met meer efficiëntie, geweldige uniformiteit en langdurige prestaties geven Icarus-armaturen een teler alles wat hij nodig heeft voor een succesvolle teelt, en dat jarenlang," zegt Sean Tegart, voorzitter en directeur van BIOS. Hij voegt nog toe dat Icarus een revolutie is voor commerciële telers. "Het product heeft reinigbare glazen lenzen voor maximale licht-output en uniformiteit. Ook is Icarus P66 waterdicht en kan dus jarenlang functioneren in moeilijke teeltklimaten." Dan is er nog het BIOS RapidRack montagesysteem. "Dit bespaart tot wel 12 uur installatietijd met een montagesysteem waarvoor je geen gereedschap nodig hebt, gebaseerd op het installeren van 200 Icarus Li2 of LLi."

De Icaruslamp is DLC-gecertificeerd. "Door het verkrijgen van de DLC-certificatie voor deze producten weet een teler zeker dat ze de betrouwbaarste, meest energie-efficiënte en veiligste producten kopen," zegt Sean. 

Commerciële telers die DLC-gecertificeerde teeltlampen aanschaffen komen in aanmerking voor staat- en lokale energiekortingen en krijgen een volledige garantie van 5 jaar. "DLC-gecertificeerde teeltlampen bieden de teler nauwkeurige prestatiegegevens van derden, een gevoel van veiligheid en een keuzemenu waarop een teler kan vertrouwen," zegt Doug Oppedal, eigenaar en CEA-verlichtingsspecialist bij Doug Oppedal Consulting. 

Sean voegt toe dat validatie door derden via DLC de markt in zijn geheel ten goede komt. "BIOS staat volledig achter DLC en de service die het biedt aan de sector. We zijn er trots op dat we een volledig portfolio van DLC-gecertificeerde producten kunnen aanbieden, zodat telers over de beste gegevens beschikken bij het nemen van beslissingen over verlichting." Volgens hem zijn er verschillende lampenfabrikanten die niet eerlijk zijn in de manier waarop de prestatiegegevens presenteren. "Met een DLC-certificaat kan een teler erop vertrouwen dat de gegevens die hij krijgt, overeenkomen met wat hij in zijn bedrijf zal merken," zegt hij.

Biological Innovations and Optimization Systems, LLC (BIOS), een spinoff van NASA, is een innovator in de biologische toepassing van ledlichting voor mensen en planten. "Door uit te gaan van de plantencelbiologie en hoe planten reageren op verschillende golflengtes van zonlicht, is BIOS in staat om de perfecte biologische energiebron te leveren die planten nodig hebben om het goed te doen", legt Sean uit. "Onze LED Grow Lights hebben een hoge efficiëntie en uniformiteit, langdurige prestaties en gebruiksgemak." 

Voor meer informatie:
Patrick Ciri
Marketing Manager
BIOS lighting
pciri@bioslighting.com
+1 321 260 2467
www.bioslighting.com/plant

Publicatiedatum: