het is het proberen waard volgens Agroz Group

Chilipepers in vertical farms?

"Wij bieden allerlei CEA-oplossingen om lokale gemeenschappen van verse groenten te voorzien. Vooral in Maleisië exporteren sommige van onze telers in de hooglanden alle A-kwaliteit groenten naar de buurlanden. Daarom importeren we hier in het laagland bijna alles van overzee. Iedereen doet het voor zijn eigen economische voordeel, dus het is niemands schuld. Daarom probeert Agroz Group hier voedselveiligheid en voedselzekerheid te creëren, door te zorgen voor lokaal geteelde groenten op een duurzame manier", vertelt Gerard Lim, oprichter en CEO van Agroz Group.

Schaalvergroting
Agroz Group heeft een 930m2 grote kwekerij in Selangor gebouwd, in de buitenwijken van Kuala Lumpur. Gerard legt uit dat de kwekerij binnenkort zal worden opgeschaald naar 2790 m2 om te voldoen aan de behoeften van de midden- en hogere klasse van de bevolking. Het ligt op 30 minuten afstand van een stad met een miljoen inwoners. Om te beginnen zal het teeltbedrijf bladgroenten, boerenkool en kruiden aanbieden voor de bovenkant van de markt. De volgende fase is rond het vierde kwartaal van het jaar, het teeltbedrijf zal worden opgeschaald naar 9290 m2.

Intrigerende teeltverzoeken
Gerard vertelt dat het bedrijf verzoeken heeft gekregen om te kijken naar gemberteelt. Een paar dagen eerder werd de champignonteelt genoemd. "Ik heb me verdiept in chiliteelt omdat ik daar een achtergrond heb in smart farming", merkt Gerard op.

Voordat hij zich ging richten op bladgroenten en boerenkool, werkte Gerard aan fertigatiesystemen die de opbrengst en kwaliteit van gewassen verbeterden. Na vele tests werden de resultaten verrassend goed ontvangen. De chilipepers waren opmerkelijk voor de productie van chilisaus gezien de consistentie. "Het product wordt sterk geïmporteerd en slechts mondjesmaat in eigen land geteeld," aldus Gerard.

"Daarom hebben we een oplossing gemaakt voor het kweken van chilipepers in een gecontroleerde omgeving met behulp van ledbelichting. Een van de volgende dingen die we binnen gaan telen zijn meloenen en komkommers," merkt Gerard op.

Hij zegt dat de producten kunnen worden geteeld in een soortgelijk systeem als de chilipepers, aangezien dezelfde fertigatie en belichting worden gebruikt. "Hoewel we proeven doen met meloenen en komkommers, is ons doel om een snellere ROI te verkrijgen."

Agroz Group zou liever iets telen met toegevoegde waarde en legt daarom zijn focus vooralsnog op chili's. Het telen van CEA zou het meest zinvol zijn omdat de planten allerlei ziektes en insecten aantrekken. De chilipepers zullen ofwel in drie verschillende lagen worden gestapeld, aangezien het vrij hoge planten zijn. "Het is zeker het proberen waard," voegt Gerard toe.

Belangstelling uit vele hoeken
Nu de vraag naar vertical farming in het algemeen is toegenomen, ziet Agroz Group ook een aanzienlijke toename in aanvragen. Allerlei bedrijven, met veel verschillende achtergronden, kijken naar vertical farming. Er zijn veel Aziatische landen die vooruitgang boeken. Echter, Agroz Group is een van de eersten die de daad bij het woord voegt en meer tractie krijgt.

Niet alleen heeft het bedrijf interesse gezien van bedrijven die willen investeren in vertical farms, maar ook van klanten is de interesse toegenomen. Er is een sterke vraag naar groenten die schoner en verser zijn. "Het komt door de vraag naar veeleisende consumenten. Mensen die zich meer bewust zijn van gezondheid en voedselkwaliteit. Deels omdat er meer gezonde producten beschikbaar zijn. Ten tweede was een groot deel van de middenklasse tijdens deze pandemie niet in staat veel te reizen en geeft nu zijn geld uit aan verse kwaliteitsproducten," zegt Gerard.

"De lockdown heeft de vraag zeker gestimuleerd," zegt Gerard, "omdat iedereen thuis ging koken. De vraag was te merken aan het feit dat levensmiddelen van topkwaliteit het erg goed deden. Het was te zien dat producten van hoge kwaliteit veel beter verkochten."

Voor meer informatie:
Gerard Lim, oprichter en CEO
Agroz Group
gerard@agrozgroup.com
www.agrozgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven