Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ikea lanceert pilot met vertical farm bij Zweedse vestiging

Ikea start een pilot met een vertical farm bij een vestiging in Malmö. 

“We zijn voortdurend op zoek naar manieren om een bijdrage te leveren aan een betere, groenere en vooral smakelijke toekomst door  gezonde, duurzaam geteelde voeding toegankelijker en beter betaalbaar te maken," zegt Sara Segergren, project portfolio leider duurzaamheid bij Ikea.

In samenwerking met Urban Crop Solutions teelt het bedrijf een verscheidenheid aan groenten in een zogenaamde 'container farm', die werd vervaardigd door dit Belgische bedrijf en die het mogelijk maakt om groenten in een CEA-ruimte te telen. 


De vertical farm bij de Ikea-vestiging in Malmö 

Met deze pilot hoopt Ikea haar klanten vertrouwd te maken met duurzame teelt. Daarnaast wil het bedrijf de groenten aan haar restaurants leveren. Deze zomer zal Ikea haar vers geteelde groenten gebruiken voor het bereiden van salades die in haar eigen restaurants worden geserveerd. 

"Hierdoor kunnen Ikea-bezoekers niet alleen genieten van verse, lokaal geteelde groenten maar dragen we ook bij aan het verwezenlijken van onze duurzaamheidsstrategie om tegen 2030 'people and planet positive' te zijn. Ikea streeft ernaar om dit te bereiken door methoden toe te passen die minder natuurlijke hulpbronnen verbruiken dan conventionele teeltmethoden. 

Voor meer informatie: 
Ingka Sustainability, IKEA
www.ingka.com/sustainability 

Publicatiedatum: