Spint en galmijten goed raken met combinatie middelen

Met het zonnige weer van de afgelopen dagen kunnen de temperaturen in de kas behoorlijk oplopen. Hierdoor ontwikkelt zich een aanwezige spint- en/ of galmijtenpopulatie vaak razendsnel. Zo snel zelfs dat de aanwezige nuttige insecten het niet bij kunnen benen en er behoefte is aan een aanvullende selectieve
correctiebespuiting. Dit is erg goed te doen met Naturalis®-L in combinatie met Heliosol®, adviseert HortiPro. 

Raakkans
Naturalis-L is een gewasbeschermingsmiddel van natuurlijke oorsprong (GNO) op basis van een insect parasitaire schimmel (Beauveria bassiana-stam ATCC 74040) met een goede werking op een groot aantal soorten spint- en galmijten (kasspint-, anjerspint- & tomatengalmijt ,etc.) Het middel werkt op basis van contact. "Het is dus uitermate belangrijk de te bestrijden spint- en galmijten goed te raken", aldus Jürgen Brokelman. 

Door de oliedispersie (OD) formulering van Naturalis-L wordt het spinsel dat nimfen en adulten van de spint- en galmijten produceren afgebroken, waardoor de Beauveria-schimmel beter contact kan maken met het te bestrijden insect. Daarnaast bevordert de oliedispersie de uitvloeiing van de spuitoplossing wat ook de raakkans verbeterd.

"De olie die in Naturalis-L gebruikt wordt is een erg milde olie waarvan nagenoeg geen schade te verwachten is," geeft Jürgen aan. Maar dat neemt niet weg dat bij geen ervaring een proefbespuiting wordt geadviseerd.

Breedwerkend
Naturalis-L is erg breedwerkend (spint- & galmijten, witte vlieg, trips en wolluis) en is goed in te passen in een geïntegreerd systeem. Nuttige insecten ondervinden niet of nauwelijks een nadelig effect van een
bespuiting met het middel. Naturalis-L mag toegepast worden in de bedekte teelt van kleinfruit, (aardbei, bessen, druiven en braam- en framboosachtigen) sierteeltgewassen en vruchtgroenten.

Heliosol is een 100% natuurlijke uitvloeier op basis van terpenen uit dennenhars. Jürgen: "Het middel heeft een flinke toegevoegde waarde bij spint- en galmijtbestrijdingen met Naturalis-L. Door de toevoeging van Heliosol wordt er een hele mooie homogene spuitoplossing verkregen die erg mooi uitvloeit en hierdoor op plekken komt waar de spint- en galmijten zich schuilhouden."

Blokspuiting
Voor een goede spint- en galmijtenbestrijding adviseert HortiPro van Naturalis-L en Heliosol 150 ml op 100 liter water te doseren en de bespuiting in de vroege ochtend of late middag/ begin van de avond uit te voeren. De beste effecten worden verkregen bij een blokbespuiting van 3 bespuitingen met een interval van 5-7 dagen.

Voor meer informatie:
HortiPro
www.hortipro.nl
info@hortipro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven